Accident cumplit în Suceava. Cinci persoane au fost rănite grav

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă, în judeţul Suceava. Cinci persoane, printre care şi trei copii, au fost rănite după ce două maşini s-au ciocnit iar una dintre ele s-a răsturnat.

21 aug. 2021, 14:53

Accident cumplit în Suceava. Cinci persoane, printre care şi trei copii, au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava după ce două maşini s-au ciocnit.

Accident cumplit în Suceava

Citeşte şi Accident grav în Constanţa. Cinci persoane, între care un copil de 7 ani, au fost rănite

Accidentul s-a petrecut pe E 85, la ieșirea din Dărmănești spre Siret. În urma impactului dintre cele două maşini, una dintre ele s-a răsturnat la marginea unui lan de floarea soarelui.

Nouă persoane se aflau în cele două maşini, cinci dintre ele fiind transportate la spital.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Suceava cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2), o ambulanță SMURD TIM, cu sprijinul a două ambulanțe de la SAJ Suceava.

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

România are cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din Uniunea Europeană, cu 85 de morți la un milion de locuitori în 2020, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

În 2020, când au fost în vigoare restricții de circulație, în timpul pandemiei de coronavirus, numărul deceselor a scăzut cu 12% și a ajuns la cel mai scăzut nivel din istoria României.

Patru oameni îşi pierd în medie viaţa în fiecare zi în accidente rutiere, din cauza vitezei și neatenției la volan.

În total, în România au murit 1.864 de persoane din cauza unui accident rutier în 2019, în scădere faţă de 2009, când au decedat 2.797 de persoane pe şoselele din România.

Site-ul Poliţiei Române arată că în România s-au înregistrat 8.642 de accidente rutiere grave în aceeaşi perioadă de timp, în scădere de la peste 10.200 de accidente rutiere grave în 2009.

Conform lui Lucian Bode, principalele cauze de producere a accidentelor sunt: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule.

Citeşte şi Accident grav în Vrancea: Trei tineri, de 14, 18 şi 19 ani, au murit după ce maşina s-a lovit de un copac