Accident cumplit între o cisternă plină cu motorină şi un autocar. A fost activat Planul Roşu de intervenţie

Un accident cumplit s-a petrecut joi după-amiază, în judeţul Bistriţa-Năsăud. O cisternă plină cu motorină şi un autocar au fost implicate. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

18 nov. 2021, 17:11
Accident cumplit între o cisternă plină cu motorină şi un autocar. A fost activat Planul Roşu de intervenţie

Accident cumplit între o cisternă plină cu motorină şi un autocar în care se aflau 20 de persoane. UPDATE. Un bărbat de 59 de ani din Bistriţa a fost declarat decedat în urma accidentului din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar un altul este în stare gravă, urmând a fi dusă la UPU SMURD Bistriţa. Celelalte 13 persoane au fost evaluate medicale, nefiind nevoie să fie transportate la spitale

Accident cumplit între o cisternă şi un autocar. A fost activat planul roşu de intervenţie

Citeşte şi Accident cumplit la Constanţa. Trei oameni au murit, o victimă e în stare critică

Incidentul s-a petrecut între localităţile Lechinţa şi Chiraleş.Potrivit primelor informaţii, în urma impactului dintre cele două autovehicule, autocarul s-a răsturnat.

„Accident rutier între o cisternă (afirmativ motorină) şi un autocar de persoane, între localităţile Lechinţa şi Chiraleş”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Cotrivit IGSU, pompierii salvatori intervin cu 3 autospeciale de stingere, 1 descarcarare, 2 ambulante SMURD, 2 ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanta şi 1 unitate de terapie intensiva mobila.

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, în urma accidentului au rezultat 13 victime, din care 2 în stare gravă, iar 11 cu leziuni minore. Conform sursei citate, în acest moment, se fac manevrele de resuscitare şi se acordă îngrijiri medicale la faţa locului.

Autorităţile fac cercetări pentru a afla împrejurările în care s-a petrecut accidentul.

Citeşte şi Accident grav în Olt! Un microbuz a intrat într-un cap de pod, sunt ZECE victime

Conform Poliției Române, în primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane sunt următoarele:

1. Viteza neadaptată la conduțiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite.
2. Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită.
3. Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.