Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Doi angajaţi răniţi grav, transferaţi la spitale din Bucureşti

Doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, care lucrau la una dintre carierele din apropierea Rovinariului, au fost transportaţi la Spitalul Orasenesc Rovinari, acestia suferind grave arsuri pe suprafata corpului, produse in urma unui accident de muncă. Ulterior, s-a decis transferarea lor cu elicopterul la spitale din Bucuresti. Ministerul Energiei precizează că primele date arată că este vorba despre un caz de neglijentă în serviciu, iar la faţa locului este trimisă o echipă a Corpului de Control.

RomaniaTV.net
21 iul. 2018, 08:32
Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Doi angajaţi răniţi grav, transferaţi la spitale din Bucureşti

Un panou electric a explodat la Cariera Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, doi angajaţi suferind arsuri pe mâini şi pe faţă. Cei doi angajaţi ai CEO au ajuns iniţial la Spitalul Rovinari cu arsuri după ce s-au curentat, potrivit  gorjeanul.ro.

Ulterior, din cauza rănilor grave s-a decis ca cei doi să fie transferaţi către unitati medicale din Capitala. Unul dintre muncitorii răniţi va ajunge la Spitalul Floreasca, iar celalalt la Spitalul de Arsi din Capitală.

Ministerul Energiei precizează, într-un comunicat de presă, că cei doi angajaţi ai Minei Pinoasa s-au electrocutat în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune.   

„Din primele evaluări se pare că este vorba despre un caz de neglijenţă în serviciu. Ministerul a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a imprejurărilor accidentului de muncă. În paralel, cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj”, adaugă Ministerul Energiei.