Accident dramatic în Turcia! Un autobuz s-a răsturnat în timp ce se îndrepta către aeroport. Nouă români sunt printre victime

Un accident rutier cumplit a avut loc în Turcia. Un microbuz, care se îndrepta spre aeroport, s-a răsturnat, iar nouă români au fost răniți.

03 dec. 2022, 16:39

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat această informație și a precizat că cei nouă români erau transferați către Aeroportul Istanbul din Turcia.

Cei nouă români răniți în accident au fost transportați la spitale din zonă pentru fi îngrijiți corespunzător. Din fericire, victimele au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol.

Momentan nu se cunosc alte informații referitoare la cauza producerii accidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport. În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, au transmis reprezentanții MAE.