Accident feroviar grav, în Buzău. 3 persoane au murit, după ce mașina lor a fost lovită de tren

Un accident feroviar grav a avut loc luni seară în Buzău. Trei persoane și-au pierdut viața, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren.

11 sept. 2023, 22:28

Un accident feroviar grav, soldat cu trei morți, a avut loc luni seară, pe tronsonul trenului marfar de pe magistrala Buzău-Galați. Accidentul a avut loc la intersecția drumului județean 204D cu calea ferată care face legătura între Buzău și Brăila.

Citește și: Accident de coșmar în Spania. Patru persoane au murit și trei au fost rănite, după ce au fost lovite de tren

Accident feroviar soldat cu trei morți

Accidentul feroviar a avut loc luni seară, pe tronsonul Buzău-Galați, la intersecția drumului județean 204D cu o cale ferată. O mașină în care se aflau patru persoane a fost surprinsă de un tren marfar. Din păcate, trei dintre pasageri au murit în urma impactului. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul feroviar este oprit temporar pentru cercetări pe secția 702 Făurei – Buzău, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localității Țintești, județul Buzău.

Potrivit conductorului de pe locomotivă, șoferul autoturismului ar fi oprit inițial la trecerea de cale ferată semnalizată fără bariere, însă din motive necunoscute, acesta a demarat în trombă chiar în fața marfarului, potrivit stiridebuzau.ro. La momentul intervenției salvatorilor, în autoturism au fost găsite trei persoane inconștiente și una semiconștientă. Singurul supraviețuitor este chiar șoferul mașinii aduse în fața trenului. Mașina a fost târâtă pe șine peste 200 de metri de la locul impactului.

Un alt accident grav a avut loc în Arad, tot luni. Șase persoane au fost rănite, patru fiind transportate la spital. Dintre victime face parte și un copil. În accident a fost implicat un microbuz şi un autoturism.

„În urma evaluării medicale, 4 victime (3 adulţi şi un minor) au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi investigaţii medicale suplimentare. Pompieri militari arădeni au acţionat şi pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului”, a arătat ISU Arad.

Accidentul rutier a avut loc între localităţile Horia şi Şiria. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului Arad cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD Terapie Intensivă Mobilă, precum şi două ambulanţe SAJ.

„În urma accidentului în care au fost implicate 8 persoane (2 din autoturism, iar 6 din microbuz), au rezultat 6 victime, printre care şi un minor, toate aflându-se în microbuz. Cele 6 victime sunt stabile, conştiente şi cooperante. În aceste momente echipajele medicale prezente la locul evenimentului le acordă acestora îngrijiri medicale”, a transmis ISU Arad.

Citește și: Verdict în accidentul cumplit din Sibiu. Şoferul care a omorât o familie de patru spanioli pe Hula Bradului, 20 de ani de închisoare