Verdict în accidentul cumplit din Sibiu. Şoferul care a omorât o familie de patru spanioli pe Hula Bradului, 20 de ani de închisoare

Șoferul din Gorj care a produs accidentul mortal de pe Hula Bradului în seara zilei de 4 decembrie 2022 și-a aflat sentința.

10 sept. 2023, 20:10
Verdict în accidentul cumplit din Sibiu. Şoferul care a omorât o familie de patru spanioli pe Hula Bradului,  20 de ani de închisoare

Șoferul care a omorât o familie de spanioli pe Hula Bradului, condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile.

Un număr de 9 cetățeni spanioli s-au constituit drept parte civilă în proces și au cerut daune morale. Patru persoane, părinți și fiicele lor, din Gran Canaria, au decedat, la începutul lunii decembrie a anului trecut, în județul Sibiu, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un BMW, pe Hula Bradului.

La volan se afla un bărbat din județul Gorj, care venea din Germania și se îndrepta către casa concubinei lui. Individul în vârstă de 63 de ani a fost condamnat recent la douăzeci de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Accidentul a avut loc în 4 decembrie 2022, pe Hula Bradului, în județul Sibiu. O familie de spanioli – tată, mamă și fiicele lor – se aflau într-o mașină închiriată și se deplasau către municipiul Sibiu când, deodată, au fost loviți frontal de un autoturism marca BMW, condus de un șofer din județul Gorj, care a depășit pe linie continuă. Părinții au murit pe loc, fiica cea mare, venită în România cu o bursă Erasmus, în ambulanță, iar mezina familiei, după câteva zile, la spital.

Nouăzeci de copii implicaţi într-un accident cu două autocare la Hula Bradului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie VIDEO

Ion Sporici, șoferul care a provocat accidentul, a fost condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.  „În temeiul art. 189 alin.1 lit f C.pen. condamnă pe inculpatul S. I., la o pedeapsă de: 20 (douăzeci) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, se arată în decizia instanței publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

În plus, Sporici va trebui să achite daune morale familiei victimelor accidentului în valoare de 850.000 de euro.

A murit singura supraviețuitoare a accidentului cumplit de pe DN1. Cristina era mezina familiei de spanioli care veniseră în vacanță în România

Vă reamintim că, în urmă cu o lună, individul cerea să nu mai fie judecat pentru omor calificat, ci pentru ucidere din culpă. Magistrații nu i-au acceptat însă cererea. Deși omul era extrem de obosit, fiindcă condusese ore întregi din Germania spre România, deși făcuse deja un accident pe autostradă, fără victime, el nu s-a oprit să se odihnească. A apelat la tot felul de variante pentru a rămâne treaz: a dat volumul muzicii la maxim, s-a lovit cu capul de tetieră și a urlat din răsputeri pentru a nu adormi. Pe Hula Bradului, a continuat să facă manevre periculoase și să depășească haotic, iar astfel a avut loc accidentul mortal.