Accident grav: 5 morţi şi 27 de răniţi, după ce un şofer a pierdut controlul unui microbuz şi s-a izbit violent de un copac

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment rutier. Răniţii au fost internaţi în spital, 12 dintre ei fiind în stare gravă. 

30 mart. 2023, 10:13

Accident grav. Totul s-a întâmplat după ce un microbuz a lovit un copac după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului în satul Brachoua, la aproximativ cincizeci de kilometri de  Rabat. Răniţii au fost internaţi în spital, 12 dintre ei fiind în stare gravă.

Accident teribil la ieșirea din Sighișoara. Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, iar daunele sunt uirașe

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment rutier. Drumurile din Maroc, şi mai general din ţările din Maghreb, sunt cunoscute a fi periculoase, drept pentru care accidentele aici sunt frecvente.

În 2022, accidentele rutiere au făcut peste 3.200 de morţi în Maroc, o cifră în scădere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor statistici ale Agenţiei naţionale pentru siguranţa rutieră.

Autorităţile marocane au implementat o serie de măsuri pentru a încerca să combată flagelul insecurităţii rutiere şi să reducă la jumătate rata mortalităţii până în 2026, în urma celui mai grav accident de autobuz din istoria ţării din 2012 (42 de morţi).

Printre cele mai grave, 11 persoane au murit şi 43 au fost rănite într-un accident de autocar pe 22 noiembrie 2022 în apropiere de oraşul Taza, în nord-estul regatului.

Un om de afaceri din Alba a reușit performanța să își distrugă avionul încă de la primul zbor. Care au fost cauzele accidentului aviatic

Un alt accident rutier s-a soldat cu 23 de morţi şi 36 de răniţi pe 17 august 2022 la est de Casablanca, unul dintre cele mai mortale din Maroc în ultimii ani.

Autocarele şi microbuzele sunt un mod de transport foarte utilizat de marocani, în special de cei mai modeşti care nu îşi permit o maşină, pentru a călători în zonele rurale şi izolate.