Accident grav în Bihor. Un MICROBUZ s-a răsturnat. Un om a murit și 11 au fost răniți

O persoană a murit, iar alte unsprezece au fost rănite, miercuri dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul s-a produs pe DN 9, în afara localităţii bihorene Tarcea.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 06:25
Accident grav în Bihor. Un MICROBUZ s-a răsturnat. Un om a murit și 11 au fost răniți

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, Alina Dinu, accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.30, deoarece şoferul unui microbuz plin cu pasageri a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răturnat într-un şanţ.

În urma accidentului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 11 au fost rănite. Şase dintre victime se află în stare gravă, şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea.

La locul accidentului au sosit mai multe echipaje ale ISU şi ambulanţe. Reprezentantul Poliţiei a precizat că microbuzul era supraîncărcat, în condiţiile în care are o capacitate de 8 + 1 locuri.

Se pare că microbuzul venea din Germania, iar în el se aflau patru persoane din Bistriţa şi opt persoane din Constanţa.

Din cauză că o persoană a murit, şoferul ar putea fi cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă„, a declarat Alina Dinu, IPJ Bihor, la România TV.

Potrivit şefului SMURD Bihor, Hadrian Borcea, citat de Mediafax, şase dintre persoanele care au fost rănite au fost duse la Spitalul Judeţean din Oradea, iar alte cinci la Spitalul din Marghita.

Victimele au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, cu excepţia unui bărbat, care are aproximativ 50-55 de ani.

„Am fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 la ora 6.35 că a avut loc un grav accident de circulaţie cu mai multe victime. Când echipajele de intervenţie au ajuns la faţa locului, o persoană era decedată, iar 11 rănite. Dintre acestea, cinci aveau leziuni mai uşoare, fiind transportate la Spitalul din Marghita, iar şase persoane au fost aduse la Spitalul Judeţean din Oradea. Dintre aceste şase persoane, două persoane au răni mai grave. Un bărbat a intrat direct în operaţie, având multiple leziuni la cap şi al piept, iar o femeie va fi introdusă acum în sala de operaţii, având fractură de femur”, a declarat Borcea.