Accident grav în judeţul Arad. Un biciclist a fost decapitat, iar un altul este rănit, din cauza unui şofer băut

Trei biciclişti au fost loviţi de două maşini într-un interval de jumătate de oră, în judeţul Arad, Una dintre victime, un bărbat de 46 de ani, a fost decapitată, iar cealaltă este în stare gravă.

26 mai 2019, 04:53
Accident grav în judeţul Arad. Un biciclist a fost decapitat, iar un altul este rănit, din cauza unui şofer băut

Accidentul cel mai grav a fost provocat de un şofer beat care a intrat cu viteză în cei doi biciclişti care circulau pe carosabil, între localităţile arădene Vladimirescu şi Horia, informează stirileprotv.ro.

Biciclistul mai tânăr a fost proiectat într-un lan cu grâu, fiind rănit la picior, în timp ce al doilea biciclist a fost izbit atât de puternic încât a fost decapitat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, maşina care a provocat accidentul era condusă de un arădean de 31 de ani, care consumase alcool.

„La un moment dat, a efectuat o manevră de depăşire, nepăstrând o distanţă laterală suficientă, accidentându-l mortal pe biciclistul de 46 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o valoare de 0,18 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, a declarat Iuga.

Şoferul va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, fiind dispusă şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul decedat era din localitatea Vladimirescu şi avea 11 copii.

Cu puţin timp înaintea acestui accident, un alt biciclist a fost lovit de o maşină, în apropiere de oraşul Ineu, pe un drum judeţean. Doi pompieri aflaţi în zonă i-au acordat prim-ajutor biciclistului aflat în stare critică,fiind preluat de un elicopter SMURD, pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean Timişoara.

Şoferul ajuns cu maşina în şanţ a fost grav rănit,fiind descarcerat şi transportat la un spital din Arad.