Accident grav la ieșire din Dumbrăvița spre A1. Două persoane au murit după ce mașina în care se aflau s-a lovit de un tir

Accidentele se țin lanț pe șoselele din România. Două persoane și-au pierdut viața după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu un tir.

25 apr. 2023, 17:17
Accident grav la ieșire din Dumbrăvița spre A1. Două persoane au murit după ce mașina în care se aflau s-a lovit de un tir
Accident grav la ieșire din Dumbrăvița spre A1

Accident grav la ieșire din Dumbrăvița spre A1. Tragedia a avut loc marți după-amiază pe DJ691, între localitățile Dumbrăvița și Giarmata, la ieșirea din comuna Dumbrăvița spre A1.

Citește și Plan roşu de intervenţie. Accident cu 9 victime în Teleorman

Accident grav la ieșire din Dumbrăvița spre A1

Vinovat de producerea accidentului este șoferul autoturismului în vârstă de 64 de ani care a efectuat fără să se asigure o manevră de depășire și a intrat în coliziune cu un tir, condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, care circula regulamentar, din sensul opus de mers.

În urma impactului, două persoane au rămas încarcerate între fiarele autoturismului, iar o a treia a fost rănită.

„În accident au fost implicate un autoturism și un autotren, cu 4 persoane implicate. În urma evenimentului au rezultat 3 victime, dintre care, 2 persoane, încarcerate în autoturism, au fost declarate decedate.

În autotren se aflau 2 persoane, dintre care, un bărbat, primește îngrijiri medicale la locul evenimentului”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului 1 Timișoara, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, în sprijinul cărora a fost trimisă și o ambulanță SAJ.

Însă din păcate, pentru cele două victime rămase încarcerate, șoferul în vârstă de 64 de ani și a unui alt bărbat, pasager în autoturism, nu s-a mai putut face nimic.

Polițiștii de la Brigada Rutieră l-au testat pe șoferul autotrenului  cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În urma acestui tragic eveniment, oamenii legii au deschis conform procedurii, un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un alt accident grav s-a produs marți între localitățile Măgura și Ciuta, din județul Buzău. Conform IGSU, în accident au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism.

”Trei copii din microbuz necesită îngrijiri medicale, dar sunt sunt conştienţi. Un alt copil a fost preluat de părinţi şi transportat la domiciliu, dar acolo a fost solicitată o ambulanţă pentru evaluare medicală. De asemenea, un adult din autoturism a fost preluat de o ambulanţă SAJ Buzău”, a transmis ISU Buzău.

Pentru că numărul persoanelor implicate este mare, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospecială transport personal și victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 4 ambulanțe SAJ. În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD”, informează sursa citată.

Citește și Accident grav pe DN1. Trei persoane sunt rănite și au fost transportate la spital