Accident grav lângă cimitirul din Sibiu: coliziune între două autobuze şi o maşină. Accident cu trei morţi şi la Arad

Echipajele de descarcerare au intervenit rapid și au reușit să extragă două victime, un bărbat și o femeie, din autoturismul implicat în accident alături de două autobuze.

01 sept. 2023, 07:28

Un accident rutier grav a avut loc pe Calea Dumbrăvii, în apropiere de Cimitirul Municipal din Sibiu în jurul orei 22. În ultima seară de august, tragiucl eveniment a curmat viața unei tinere sibience de 30 de ani, potrivit ultimelor informații transmise de Biroul de presă al IPJ Sibiu.

Astrologa de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, implicată într-un accident grav: „Am murit și m-am născut a doua oară”

La faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD ,dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, una de stingere şi una de primă intervenţie. De asemenea, în zonă a ajuns un echipaj SAJ.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Dumbrăvii, dinspre Rășinari spre centrul municipiului, un tânăr în vârstă de 23 de ani ar fi intrat în coliziune cu insula sensului giratoriu din dreptul Cimitirului Municipal, după care a lovit două autobuze staționate, fără pasageri”, spun polițiștii.

De asemenea, reprezentanții pompierilor transmit că echipajele au descarcerat două victime, un bărbat și o femeie.

O femeie de 30 de ani, pasageră în autoturism, a fost preluată de echipajele medicale în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor salvatorilor, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare și astfel medicul prezent la fața locului a declarat decesul acesteia.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani a suferit fracturi la membrele superioare și un traumatism facial. Acesta a fost transportat la UPU Sibiu de echipajul SMURD, conștient.

O tânără de 25 ani, pasageră în autoturism a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la UPU Sibiu, conștientă cu un traumatism cranio-cerebral și un traumatism costal”, transmite Sg. maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU.

În acest context, polițiștii efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier.

Accident grav în apropiere de Arad, trei morţi. Mai multe persoane sunt încarcerate

Un accident grav s-a produs joi în apropierea oraşului Arad, după ce mai multe persoane sunt încarcerate după ce o camionetă şi un autoturism s-au ciocnit. Toți cei trei bărbați care au murit în urma accidentului de pe drumul județean 709 Arad-Șiria se aflau în camionetă.

Un bărbat a murit pe loc în urma impactului, iar un altul a fost declarat decedat la locul accidentului după ce manevrele de resuscitare nu au avut rezultatul dorit. Un al treilea bărbat fost preluat în stop cardio-respirator, cu manevrele de resuscitare în curs, și transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de către echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă. Din nefericire, însă, rănile acestuia au fost prea grave, trupul său cedând după sosirea la spital.

Un alt accident cu două victime produs de un şofer drogat. Patru pietoni luaţi pe sus de un şofer şi la Suceava
Astfel, bilanțul accidentului petrecut joi, 31 august, în jurul orei 16:30, pe drumul ce leagă Aradul de Șiria, se ridică la trei persoane decedate, două rănite grav și trei rănite ușor.

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 50 de ani, din Horia, iar la volanul camionetei se afla un bărbat de 52 de ani, din Arad.

Un bărbat de 50 de ani, din localitatea Horia, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, spre localitatea Horia, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă din sens opus de un bărbat de 52 de ani, din Arad. În urma impactului, a rezultat decesul a două persoane, la fața locului, alte 6 victime fiind transportate la spital, pentru acordarea de îngrijri medicale de specialitate. Din primele concluzii, 3 ar fi rănite grav și 3 ușor: șoferul autoutilitarei, șoferul autoturismului și un pasager din autoturism. Dintre persoanele rănite grav, transportate la spital, una a decedat. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre cei doi șoferi nu consumase alcool. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Arad.


ISU Arad a anunţat că accidentul s-a produs pe şoseaua care leagă municipiul Arad de localitatea Horia. Au fost implicate o camionetă şi un autoturism, iar potrivit primelor informaţii patru persoane sunt încarcerate.

La faţa locului intervin pompierii militari din cadrul Detaşamentului Arad cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD dintre care una este autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă.