Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti. O persoană a murit, iar alta este grav rănită

Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la kilometrul 40, pe sensul către Piteşti, în apropierea localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, un camion a intrat în trei autovehicule staţionate pe banda de urgenţă.

26 mai 2021, 08:49
Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti. O persoană a murit, iar alta este grav rănită
Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti

UPDATE: Bărbatul care a murit în accidentul de pe Autostrada A1 miercuri dimineaţă, unde un camion a intrat în trei maşini care staţionau pe banda de urgenţă, era salvamontist.

Salvamontiștii din Argeș au postat un mesaj după ce colegul lor a murit, miercuri, în accidentul de pe Autostrada A1.

„Dumnezeu să-l ierte pe colegul nostru Mircea Geantă care azi dimineață, la doar 45 de ani, a murit pe autostradă, într-un groaznic accident. Era oprit pe banda de urgență, însă un autocamion i-a spulberat. Așa e firul vieții când e dat să se termine, nu pe vârf de de munte, nu acasă la bătrânețe, nu de boală, ci dintr-o neatenție a altui om. Suntem cu sufletul aproape de familie și iată, iarăși, cum e viața și cât de scump e un moment de neatenție. Drum lin, Mircea”, anunță Salvamont Argeș.

Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti. În urma impactului, o persoană a murit, iar o alta a suferit răni grave, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Traficul rutier este restricţionat pe prima bandă, circulându-se doar pe banda numărul doi.

Potrivit ISU Giurgiu, un bărbat în vârstă de 45 de ani şi-a pierdut viaţa, iar un altul, de 46 de ani, a fost rănit în urma accidentului.

Citeşte şi: Sportiv român mort într-un accident rutier în Italia. Avea doar 23 de ani

Accident grav pe A1 Bucureşti-Piteşti

Evenimentul s-a produs la kilometrul 40, pe sensul de mers către Piteşti, în apropierea localităţii Căscioarele.

Au fost implicate două autoturisme, un camion apicol şi un autocamion de transport marfă, în care se aflau cinci persoane.

Şoferul unuia din autoturisme a fost găsit încarcerat şi a fost extras de pompieri dintre fiarele contorsionate cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, însă a murit.

Şoferul celui de-al doilea autoturism a fost rănit, fiind preluat de un echipaj SAJ şi transportat de urgenţă la spital. Celelalte trei persoane implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Mediafax.

Un TIR a intrat într-o casă din Mehedinţi şi a spulberat o cameră

Un alt accident rutier mai puţin obişnuit a avut loc, miercuri dimineaţă, la Mehedinţi: un localnic s-a trezit cu un TIR în casă. Camionul a ieşit de pe şosea şi a intrat direct în locuinţă.

Din primele informaţii, şoferul autotrenului nu a fost grav rănit. Pagubele materiale sunt extrem de însemnate atât la locuinţa oamenilor, cât şi la TIR-ul implicat în accident.

Cel mai probabil accidentul s-ar fi produs după ce conducătorul auto a adormit la volan.

Cei din casă, un tânăr şi soţia sa, au scăpat cu viaţă, după ce au ales exact în acea seară să doarmă în altă cameră. Ei obişnuiau să doarmă în camera de la drum, unde a avut loc accidentul.

Şoferul se va alege acum cu dosar penal şi bun de plată.