Accident grav pe DN1: Fiica şefului ISU Prahova a murit. Alte patru persoane au fost rănite

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite sâmbătă, în urma unui accident rutier grav produs pe DN1, în zona comunei Bărcăneşti. Fiica şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în vârstă de 24 de ani, a murit, iar alte patru persoane, între care fiul primarului din Bărcăneşti şi soţia acestuia, au fost rănite.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 12:23
Accident grav pe DN1: Fiica şefului ISU Prahova a murit. Alte patru persoane au fost rănite

UPDATE: Tânărul adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în urma accidentului produs sâmbătă pe DN 1 este în comă, cu politraumatisme, iar dintre ceilalţi trei răniţi transportaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti o femeie este în stare gravă.

„La Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost adusă o singură victimă a accidentului. Este vorba de un tânăr de aproximativ 20 de ani. Starea lui este foarte gravă, este în comă, are multiple traumatisme”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Ceilalţi trei răniţi în urma accidentului produs pe DN 1 au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, una dintre victime – o femeie -, fiind în stare gravă. Femeia a suferit leziuni interne în urma accidentului şi a fost băgată în sala de operaţii.

Celelalte două victime, un bărbat şi o femeie, au suferit răni care nu le pun în pericol viaţa, a mai spus medicul Andrei Ilinca. Bărbatul, care este fiul primarului comunei prahovene Bărcăneşti, a suferit o contuzie de coloană vertebrală. Medicul Andrei Ilinca a afirmat că cel mai probabil acesta va rămâne internat pentru o scurtă perioadă în Secţia de neuro-chirurgie a spitalului. Soţia fiului primarului, care se afla cu acesta în maşină în momentul producerii accidentului, nu a avut nevoie de internare.

Poliţiştii au stabilit că două autoturisme s-au ciocnit frontal pe DN1, după ce unul dintre ele ar fi intrat pe contransens. Martori citaţi de MEDAIFAX spun că un autoturism Citroen care circula cu viteză a intrat pe contrasens, în condiţii de carosabil ud, unde a lovit un Opel Astra.

O tânără aflată în Citroen a murit pe loc. Victima este Alina Popescu, în vârstă de 24 de ani, fiica şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, colonelul Nicolae Popescu. La volanul autoturismului Citroen se afla un prieten al tinerei, care a fost grav rănit, fiind preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cei doi au fost scoşi dintre fiarele maşinii de către echipajele de descarcerare ale ISU Prahova.

O a treia persoană aflată în Citroen a fost rănită şi dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

În autoturismul Opel Astra, care circula regulamentar, se aflau fiul primarului comunei Bărcăneşti şi soţia acestuia, ambii fiind răniţi şi duşi la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti.

În urma accidentului traficul a fost blocat pentru a permite aterizarea elicopterului SMURD, iar pe ambele sensuri de mers ale DN 1 s-au format coloane de maşini pe o distanţă de câţiva kilometri.