Accident grav, trei persoane au murit după ce autoturismul lor s-a izbit de un autocar. A fost activat planul roşu de intervenție

Un grav accident rutier s-a produs cu puțin timp în urmă, în Telciu. Trei persoane și-au pierdut viața după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit de un autocar ce transporta aproximativ 35 – 40 de persoane.

08 ian. 2023, 19:17

Un autocar cu zeci de pasageri şi un autoturism au fost implicate, duminică seară, într-un accident, pe DN 17C, în judeţul Bistriţa-Năsăud, primele informaţii arătând că persoanele din autoturism sunt încarcerate. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. Numărul echipajelor de intervenţie a fost suplimentat. Trei persoane din autoturism au murit, o a patra primind îngrijiri medicale la locul accidentului. Pasagerii autocarului nu au fost răniţi. Planul roşu a fost dezactivat.

 

UPDATE – Potrivit IGSU, în urma evaluării medicale, au fost identificate 4 victime (ocupanţi din autoturism), dintre care 3 persoane decedate şi o persoană care a primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar care nu necesită transport la spital.

Pasagerii din autocar nu au fost răniţi şi îşi vor continua deplasarea cu un alt mijloc de transport către Sighetu Marmaţiei.

VIDEO Accident horror la Constanţa. Trei persoane au murit pe loc după ce un BMW s-a răsturnat într-un şanţ

Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat. 


UPDATE – Potrivit IGSU, la accident au fost trimise 1 maşină de stingere, 1 descarcerare, 1 ambulanţă de terapie intensivă mobilă, 4 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 3 ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, două echipaje de descarcerare, trei ambulanţe SMURD şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud intervin în localitatea Telciu, la un accident rutier produs între un autocar şi un autoturism, pe DN 17C.

Din primele informaţii, persoanele din autorurism sunt încarcarate.

”În autocar se aflau aproximativ 35-40 de persoane care, din datele avute până în prezent, nu au nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis sursa citată.

Ulterior, a fost locat suplimentar încă un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

A fost activat Planul roşu de intervenţie pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

FOTO: Accident oribil. Cine erau persoanele care au fost zdrobite instant, în urma impactului: „Mașina e o armă!”

Accident rutier cu cinci răniţi în care au fost implicate patru maşini

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate patru maşini şi care a avut loc, duminică, în localitatea clujeană Feleacu.

„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit (…) la un accident rutier petrecut în comuna Feleacu. Apelul de urgenţă a anunţat un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat faptul că trei autoturisme erau puternic avariate, iar din cauza impactului a fost avariat parţial un alt autovehicul. Într-o maşină se aflau încarcerate trei persoane, care au fost extrase în siguranţă de către pompieri şi predate echipajelor medicale. De asemenea, îngrijiri medicale au primit alte două victime. În cele din urmă, au fost transportaţi la spital o minoră de 15 ani, trei femei de 38, 49 şi 57 de ani, alături de un bărbat de 41 de ani. La o primă vedere, cu toţii erau conştienţi şi cooperanţi, acuzând dureri la coloană şi prezentând escoriaţii. În paralel cu acordarea primului ajutor calificat, pompierii au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor. La misiune au luat parte o autospecială cu apă şi spumă, două autospeciale cu modul de descarcerare, trei ambulanţe SMURD şi una SAJ”, informează ISU Cluj.