Trei studenţi au murit pe loc, autocarul s-a răsturnat în prăpastie. Se întorceau din vacanță

Șoferul de autocar în vârstă de 54 de ani a fost arestat pentru 60 de zile, cu posibilitatea de a plăti o cauțiune de aproape 11.000 de euro. Bărbatul riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

27 feb. 2023, 13:18

Un accident cutremurător a avut loc în această lună în Ucraina. Tragedia s-a produs pe 19 februarie, în jurul orei 22.30, pe autostrada Ivano-Frankivsk – Buceaci – Ternopil, la intrarea în satul ucrainean Stara Brîkulea, dar abia ieri s-a aflat identitatea celor trei tineri care și-au pierdut viața în accident. Este vorba despre Marian Mysak, în vârstă de 22 de ani, Oleg Maksimov, în vârstă de 22 de ani, și Oleg Rachuk, de 21 de ani. Toți trei erau studenți ai Universității de Stat din Ternopil. Polițiștii spun că șoferul a pierdut controlul autocarului, a intrat într-un șanț și s-a răsturnat. Pe lângă cele trei persoane decedate, patru pasageri se află în spital, unul dintre ei fiind în stare gravă.

Accident grav în Neamț. Un TIR s-a răsturnat peste o locuință de pe DN15B
În seara aceea, autocarul Neoplan, care transporta angajați ai unei companii de IT, din stațiunea Bukovel la Ternopil, a intrat într-un șanț și s-a răsturnat. În urma accidentului au murit pe loc cei trei studenți, iar alte trei persoane au fost rănite și transportate la spital. Potrivit Departamentului principal al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Ternopil, în autocar se aflau 39 de persoane, inclusiv un copil. Universitatea din Ternopil a transmis mesaje de condoleanțe familiilor celor trei studenți dispăruți.

„Vești triste pentru comunitatea academică a Universității Naționale de Vest. Într-un teribil accident, a murit Marian Mysak, un student al Facultății de tehnologie informatică. Marian s-a născut pe 19 septembrie 2000 în satul Kropyvnyk, districtul Kaluska, regiunea Ivano-Frankivsk. În 2018, a intrat la Universitatea din Ternopil, specialitatea Informatică. A dat dovadă de calități de lider, pentru că era un tânăr responsabil, carismatic și vesel, încrezător. Marian era prietenos și își ajuta mereu colegii, mai ales în învățarea unei limbi străine. În 2022, a obținut licența și și-a continuat studiile de masterat în Informatică. Avea multe planuri pentru viață. }n paralel, Marian lucra într-o companie de IT. Crezul său pentru viață a fost: ‘Tot ceea ce vezi în lume este rezultatul propriilor puncte de vedere’. Suntem alături de familie și cei dragi” – Universitatea de Stat din Ternopil, potrivit Observator.

Marian era copilul mijlociu al familiei. Jurnaliștii Obozrevatel au vorbit cu mama tânărului. „Marian a studiat la școala noastră din Kropyvnyk. Era foarte bun la engleză. A avut noroc cu profesoara de engleză Olga Bohdanivna, ea i-a observat abilitățile și l-a încurajat să studieze limba engleză. A participat la olimpiade, a primit diplome. În clasa a X-a a intrat în programul Flex (învățământ gratuit în SUA pentru liceeni) și a locuit și studiat un an întreg în America”, își amintește mama.

Când s-a întors din SUA, Marian vorbea deja engleza fluent. A intrat la Universitatea din Ternopil și a început să studieze programarea. „Pe lângă studii, a lucrat. Mai întâi, s-a angajat la o companie americană de logistică din Ternopil, apoi s-a mutat la o companie de IT”, continuă femeia, care nu știa că Marian va merge la munte. A fost anunțată de prietena băiatului că fiul ei a murit.

Lorenna, implicată într-un accident! Maşina artistei a ajuns într-un indicator rutier de pe marginea drumului după ce a derapat. VIDEO

„Profesorii și studenții Universității din ternopil sunt profund întristați de moartea lui Oleg Maksimíva, student al grupului ipz-41, specialitatea inginerie software a Facultății de tehnologie informatică. Oleg s-a născut la 17 septembrie 1999 în satul Podvolochisk. În 2019, s-a alăturat Universității Naționale de Vest și, în paralel, a lucrat într-o companie de IT. A fost carismatic și prietenos, muncitor și perseverent, cu simțul umorului, mereu ajutând prietenii și cei dragi. Plecăm capul în durere și suntem alături de familia îndurerată” – Universitatea de Stat din Ternopil.

O altă victimă a accidentului a fost Oleg Rachuk. „Colectivul Universității din Ternopil este profund întristat de moartea unui student al Facultății de Drept, Oleg Rachuk. Oleg s-a născut pe 15 august 2001 și provine din orașul Lanivtsi, regiunea Ternopil. În 2018, a intrat la Universitate, iar profesorii și colegii spun despre el că a învățat bine, a fost întotdeauna un tip responsabil și sociabil, un camarad bun și de încredere. Ne plecam capetele de tristete! Veșnică pomenire tânărului!” – Universitatea de Stat din Ternopil.

Oleg se afla în acel autocar alături de iubita lui, care lucrează în compania care a organizat excursia.

Mai multe detalii, pe Observator.