Accident grav: un tren cu amoniac a deraiat. Peste 50 de oameni intoxicați

Tragedie de mari proporții, de Ajun. Un tren încărcat cu amoniac a sărit de pe șine, iar zeci de persoane au fost intoxicate cu substanța periculoasă.

26 dec. 2022, 14:10
Accident grav: un tren cu amoniac a deraiat. Peste 50 de oameni intoxicați

Accident grav dincolo de graniță. Duminică seară, 24 decembrie, în Serbia, un tren încărcat cu amoniac a deraiat. Astfel, în regiunea din sud-estul țării vecine, 51 de oameni au fost intoxicați, după scurgerile din vagonul cisternă, a transmis primarul orașului Pirot.

Edilul local a anunțat bilanțul tragicului eveniment.

„Au fost semnalate 51 de cazuri de intoxicaţie. Şapte persoane au fost transportate la spitalul din Nis”, a declarat primarul Vladan Vasic, potrivit presei internaționale.

 

Măsuri de urgență luate în Serbia, în urma accidentului

 

În urma accidentului, pentru o anumită parte a orașului din Serbia a fost declarată stare de urgență. 60.000 de locuitori are mica localitate.

După ce trenul a deraiat duminică seară, au fost provocate scurgeri de amoniac, iar mai apoi au fost dispersate mari cantități de gaz în atmosferă, a transmis ministrul sârb de Interne, care a transmis cetățenilor să nu părăsească locuințele.

De asemenea, pe mai multe drumuri din proximitate, traficul a fost întrerupt. S-a stabilit un perimetru de securitate de patru kilometri, din precauţie.

Trenul care a deraiat venea din Bulgaria. Accidentul a avut loc într-o zonă rurală. Din fericire, în urma impactului nu au existat persoane rănite.

 

Ce este amoniacul și de ce este periculos pentru sănătate

 

Amoniacul este o substanță chimică care apare atât în ​​mod natural, cât și poate fi creată. Este un gaz incolor, o parte azot și trei părți hidrogen, cu un miros urât pe care majoritatea oamenilor îl recunosc cu ușurință. Cantitatea de amoniac produsă de oameni în fiecare an este aproape aceeași cu ceea ce produce natura.

Amoniacul este un produs excelent de curățat pentru uz casnic, singur sau ca ingredient. Dezinfectează eficient chiuvetele, toaletele, căzile și blaturile de bucătărie. Un alt beneficiu pentru un detergent pe bază de amoniac este cât de bine descompune grăsimile de gătit și petele de ulei.

Expunerea la concentrații mari de amoniac vă poate arde ochii, nasul, gâtul și plămânii în câteva secunde.