Accident groaznic la Grand Prix-ul Malaysiei: Pilotul italian Marco Simoncelli a murit VIDEO

Italianul Marco Simoncelli (Honda) a căzut în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască. Pilotul italian a murit la spital, unde fusese transportat cu elicopterul.

RomaniaTV.net
23 oct. 2011, 14:32
Accident groaznic la Grand Prix-ul Malaysiei: Pilotul italian Marco Simoncelli a murit VIDEO

După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă având un umăr dislocat.

Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după cateva minute a murit.

Medicii de la clinica circuitului din Sepang, conduşi de italianul Michele Macchiagodena, au încercat reanimarea lui Marco Simoncelli timp de 45 de minute, informează cotidianul As.

„Simoncelli a intrat în stop cardiorespirator din cauza loviturilor la cap, gât şi piept, astfel că a fost intubat şi s-au realizat manevre de recuperare timp de 45 de minute, dar acestea au fost în zadar şi la ora locală 16.56 (08.56 GMT) a fost declarat decesul”, a explicat medicul Macchiagodena.

Americanul Colin Edwards, implicat în accident, a suferit o fractură la umăr şi se află la clinica de la Sepang.

Simoncelli, campion mondial în 2008 la 250 cc, în vârstă de 24 de ani, a căzut la ieşirea dintr-un viraj, în turul doi la Grand Prix-ul Malaysiei, fiind călcat apoi de americanul Colin Edwards (Yamaha) care l-a scos de pe pistă pe italianul Valentino Rossi. Şocul a fost atât de violent încât casca lui Simoncelli, care a rămas la pământ, s-a desprins. Cursa de la Sepang a fost anulată.

Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cc intervine la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.

Simoncelli, cunoscut pentru părul creţ, a obţinut în acest sezon două pole-position, în Catalunia şi în Olanda şi a reuşit cel mai bun rezultat săptămâna trecută în Australia, locul doi.

În acest an, el figura pe locul şase în clasamentul general provizoriu, la egalitate de puncte cu prietenul său Valentino Rossi, implicat ăn accidentul de duminică, de la Sepang, care l-a costat viaţa.