ACCIDENTE ÎN LANŢ pe A2. Patru răniţi în urma unui CARAMBOL, transportaţi la Bucureşti

Două accidente în lanţ s-au produs, sâmbătă, pe Autostrada Soarelui. În primul carambol au fost implicate 20 de autoturisme, iar în cel de-al doilea doar trei. UPDATE: Puţin după ora 13.00 un alt carambol s-a produs pe A2, potrivit România TV, cu toate că autostrada a fost închisă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 09:52
ACCIDENTE ÎN LANŢ pe A2. Patru răniţi în urma unui CARAMBOL, transportaţi la Bucureşti

UPDATE: Patru persoane au fost preluate de către o autospecială a ISU Bucureşti şi o ambulanţă SMURD de pe A2, după ce au rămas sâmbătă înzăpezite ca urmare a producerii unui accident rutier.

Persoanele vor fi aduse la Bucureşti, acestea solicitând sprijinul prin 112. Totodată, alte zece persoane nu şi-au manifestat intenţia de a părăsi autoturismele, motiv pentru care au rămas în zona unde s-a produs evenimentul rutier, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, citat de Agerpres.

„Cu toate că aceste condiţii meteo sunt neprielnice, efectiv aceste persoane s-au aventurat la drum. Au mers pe principiul ‘lasă că merge şi aşa’. Iată că s-a arătat că nu este chiar aşa. În primul rând condiţiile meteo, poate nu neapărat zăpada, cât vântul şi vizibilitatea redusă, au generat aceste evenimente rutiere. Primul a fost pe la km 70 pe A2 în sensul Constanţa – Bucureşti, unde un microbuz pur şi simplu nu a mai văzut drumul şi a ajuns undeva în şanţ. O persoană a fost rănită. Acesta ar fi fost un accident minor, dar cum sunt românii care trebuie să vadă ce se întâmplă la faţa locului, şoferii au frânat pentru a vedea şi ei ce se întâmplă acolo. Bineînţeles că cei care au venit din spate s-au lovit de maşinile din faţă pentru că nu au mai avut timp să frâneze, în condiţii de carosabil alunecos, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri. În acest carambol au fost implicate 20 de autoturisme. În acest moment autostrada A2 este închisă, iar acolo au rămas doar maşinile care au fost implicate în accident şi care sunt luate acum cu platforme şi duse în parcări”, a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

UPDATE: În jurul orei 13.00, un alt carambol produs pe A2 s-a soldat cu 20 de răniţi. Mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat la faţa locului pentru a acorda îngrijiri şi a evalua starea victimelor.

O persoană a rămas încarcerată într-unul din vehiculele implicate într-un carambol cu 20 de maşini, iar pentru scoaterea acesteia dintre fiarele contorsionate a intervenit un echipaj de descarcerare de la ISU Călăraşi.

Accidentul a avut loc la kilometrul 60 de pe A2, pe sensul de mers către Bucureşti.

Într-un alt punct de pe A2, trei maşini s-au ciocnit în jurul orei 12.

Un prim accident se produsese sâmbătă pe A2 între Lehliu şi Drajna, unde un microbuz s-a răsturnat în şanţ şi în urma căruia traficul a fost închis temporar.

După acest accident, autorităţile au decis să închidă Autostrada Soarelui.