ACCIDENTE în lanţ pe Autostrada Soarelui din cauza gheţii. Peste 20 de persoane, rănite. Anchetă la Compania de Drumuri. UPDATE VIDEO

Un accident în lanţ în care au fost implicate 17 autoturisme a avut loc miercuri dimineaţă, pe A2 la ieşirea către centura Capitalei. Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din această cauză, circulaţia rutieră a fost deviată. Alte două accidente au avut loc pe autostrada Bucureşti - Constanţa, la km 10 şi la km. 54. CNAIR anunţă că a fost deschisă o anchetă pentru a verifica modul în care s-a intervenit pe A2 pentru înlăturarea gheţii de pe carosabil. 

RomaniaTV.net
16 nov. 2016, 05:49

UPDATE: „În această dimineaţă, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens şi a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheaţă pe partea carosabilă. Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, conform conducerii DRDP Bucureşti, s-a acţionat cu material antiderapant.

Precizăm că, în urma evenimentelor din această dimineaţă, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o Comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni în consecinţă.

De asemenea, menţionăm că la sfârşitul lunii octombrie, CNAIR SA a semnat contractul având ca obiect Servicii de meteorologie iarna 2016 – 2017, cu ANM.

În ceea ce priveşte panourile de informare VMS, atât cele de pe autostrada A2, cât şi cele de autostrada A1, afişau următorul mesaj: Adaptaţi viteza, circulaţi prudent!!!!”, informează CNAIR într-un comunicat. 

UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române că, circulaţia rutieră a fost reluată, în condiţii normale pe Bulevardul Theodor Pallady, în jurul orei 11. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române că, din cauza mai multor accidente produse pe A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră a fost deviată de către poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei din sensul giratoriu de pe Bulevardul Theodor Pallady, pe şoseaua Libertăţii (Zona Căţelu), către DN Centura Bucureşti, cu intrare pe A2 pe breteaua autostrăzii (kilometrul 11+800).

UPDATE Un accident în care au fost implicate două autoturisme s-a produs miercuri pe A2, la km 21, pe sensul de mers către Constanța, informează Biroul de Presă al ISU București – Ilfov.

Potrivit sursei citate, din accident au rezultat două victime — una a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca, iar a doua cu ambulanța la Spitalul Pantelimon, ambele fiind conștiente.

Conform ISU, zece persoane sunt evaluate medical, două urmând să fie transportate la spital. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru descarcerare.

Pe A2 au avut loc trei accidente: unul la ieşirea spre centura Capitalei, unul la km 10 şi un altul la km 54 al autostrăzii.

Conform Centrului Infotrafic, accidentele s-au produs „din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei”.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că în urma accidentelor au fost rănite 22 de persoane.

El a precizat că dintre acestea patru sunt transportate cu ambulanţe la spitale, nefiind cazuri grave. Arafat a mai spus că, din cei patru răniţi preluaţi de ambulanţe, unul are fracturi la mâini.

În urmă cu 10 zile pe A2 a avut loc un accident în lanţ, în care au fost implicate 30 de vehicule, peste 50 de persoane ajungând la spital.