Accident în Salina Praid. 11 oameni au fost răniţi, unul foarte grav

Un autobuz cu turişti s-a ciocnit de un perete al galeriei de acces în Salina Praid, din judeţul Harghita. În urma impactului, 11 oameni au fost răniţi. Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a declarat că şoferul ar fi spus că a avut probleme cu frânele şi că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a lovit de un perete al salinei.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 13:47
Accident în Salina Praid. 11 oameni au fost răniţi, unul foarte grav

Medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că în accidentul din Salina Praid au fost rănite 11 persoane, potrivit Mediafax.

Boeriu a afirmat că unul dintre răniţi, aflat în stare mai gravă, a fost preluat de un elicopter SMURD, victima având o fractură la braţ, contuzii şi suspiciuni de ruptură de plex brahial.

De asemenea, alte două persoane au fracturi închise, la nivelul gleznelor şi al gambei, o persoană este suspectă că a suferit o traumă toracică, o alta acuză dureri lombare, iar restul au suferit entorse, luxaţii şi contuzii.

Boeriu a afirmat că o persoană a fost preluată de o ambulanţă SMURD reanimare-terapie intensivă, iar celelalte nouă răniţi de două autospeciale de transport multiple victime, care sunt însoţite de un echipaj medical. Toţi răniţii vor ajunge în maxim o oră la spital, la Târgu Mureş.

Cristian Boeriu, şeful SMURD Mureş, a declarat, la România TV, că din primele informaţii primite de la locul accidentului rezultă că în autocarul implicat în accident se aflau 25-30 de persoane.

Un reprezentant al ISU Harghita, Dudu Ovidiu, a precizat că în accident nu a mai fost implicată altă maşină.

Potrivit primarului staţiunii Praid, Bokor Alexandru, şoferul autobuzului nu a fost rănit grav.

Incze Miklos, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, a declarat că şoferul ar fi spus că a avut probleme cu frânele şi că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a lovit de un perete al salinei.

„Va fi efectuată o expertiză tehnică şi apoi vom putea spune dacă a fost o eroare umană sau o defecţiune tehnică. Poliţiştii de la Rutier se află la locul accidentului şi fac cercetări”, spunea purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.