Accident în Serbia de la o furtună de nisip. 14 maşini s-au făcut praf în carambol VIDEO

Imagini dramatice au fost filmate pe o șosea din Serbia. O furtună de nisip a provocat un accident în lanț în care au fost implicate mai multe mașini.

29 mart. 2023, 14:18
Accident în Serbia de la o furtună de nisip. 14 maşini s-au făcut praf în carambol VIDEO

Accident grav în Serbia. 14 mașini au intrat unele în altele, și cel puțin zece oameni au fost răniți. Intervenția echipajelor de urgență a fost, de asemenea, îngreunată din cauza prafului dens, care a redus vizibilitatea şi a cauzat accidentul.

VIDEO Accident spectaculos pe autostradă. Un cauciuc aruncă o maşină în aer câţiva metri
Șoferii care au văzut din timp nenorocirea, au rămas blocați în trafic și nu au mai putut pleca, decât după ce furtuna s-a mai potolit.

Carambolul s-a produs în apropierea unei stațiuni din nordul Serbiei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 192.RS (@192_rs)

Accident şi pe autostradă în Ungaria

La începutul lunii martie, un carambol uriaș s-a produs în Ungaria, în apropiere de Budapesta. O persoană și-a pierdut viața, iar alte zeci au fost rănite și transportate la spital, dintre care 19 în stare gravă.

Poliția maghiară a declarat că această coliziune, în care au fost implicate cinci tractoare cu remorcă și alte 37 de vehicule de diferite dimensiuni, a avut loc pe autostrada M1, la aproximativ 25 de kilometri vest de Budapesta.

Din cauza impactului multiplu, 19 vehicule au luat foc, iar Direcția Națională de Protecție împotriva Dezastrelor din Ungaria a precizat că incendiile au fost stinse și că patru elicoptere de salvare, precum și echipe de pompieri și de salvare din numeroase orașe din apropiere au ajuns la fața locului pentru a trata răniții.

Momentul producerii carambolului din Ungaria, surprins pe camerele de bord. Imagini şocante de la accidentul în care au fost implicate 42 de autovehicule

Operatorul autostrăzilor din Ungaria, Hungarian Concession Infrastructure Development Plc, a scris într-o postare pe Facebook că o furtună de praf localizată ar fi putut cauza reducerea bruscă a vizibilității, notează Washington Post.

În imaginile video de mai sus se poate vedea că autovehiculul din care s-a filmat avea o viteză de 90 de km/oră în momentul în care a intrat în această coliziune. Clipul video a fost postat pe o comunitate online a șoferilor români de TIR.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1, a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane.