Accident maritim: Pata de petrol din Marea Chinei de Est se întinde pe 120 de kilometri pătraţi

Pata de petrol din Marea Chinei de Est apărută în urma accidentului din 6 ianuarie are 120 de kilometri pătraţi, iar autorităţile, care au anulat operaţiunea de căutare a supravieţuitorilor, au început curăţarea zonei.

15 ian. 2018, 18:40
Accident maritim: Pata de petrol din Marea Chinei de Est se întinde pe 120 de kilometri pătraţi

Oficialităţile au declarat că cei 32 de membri ai echipajului vasului Sanchi, care transporta 130.000 de tone de petrol, sunt decedaţi. Scurgerile de petrol şi de combustibil ultra-uşor pot fi devastatoare vieţii marine, au mai spus autorităţile.

Luni, televiziunea chineză a transmis că au fost anulate căutările şi că o operaţiune de curăţare a început după ce incendiul de la suprafaţă a fost stins. În plus, a mai fost comunicat faptul că două nave au pulverizat agenţi chimici care au menirea de a dizolva petrolul. Un corespondent BBC a precizat că pata de petrol şi-a dublat dimensiunea în ultima săptămână, potrivit news.ro.

Citeşte şi Un petrolier este în pericol de a exploda în orice moment. Ar putea să se tranforme în cea mai mare catastrofă ecologică

Cauza coliziunii celor două vase a rămas necunoscută. La operaţiunea de salvare au participat 13 nave şi o unitate comando iraniană. Sâmbătă, echipajele au descoperit, fără viaţă, doi membri ai echipajului într-o barcă de salvare. Un singur alt trup a mai fost găsit în decurs de o săptămână.

Pe 6 ianuarie, petrolierul Sanchi, înregistrat în Panama, s-a ciocnit – la aproximativ 160 de mile marine (296 km) în largul coastei Shanghaiului – cu un cargo înregistrat în Hong Kong, care transporta 64.000 de tone de cereale din SUA în provincia Guangdong.