Accident maritim: Pata de petrol din Marea Chinei de Est se întinde pe 120 de kilometri pătraţi

Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2018 20:40 // Actualizat: Luni, 15 Ianuarie 2018 20:43 // Sursa: romaniatv.net

Pata de petrol din Marea Chinei de Est apărută în urma accidentului din 6 ianuarie are 120 de kilometri pătraţi, iar autorităţile, care au anulat operaţiunea de căutare a supravieţuitorilor, au început curăţarea zonei.

Foto: Reuters

Oficialităţile au declarat că cei 32 de membri ai echipajului vasului Sanchi, care transporta 130.000 de tone de petrol, sunt decedaţi. Scurgerile de petrol şi de combustibil ultra-uşor pot fi devastatoare vieţii marine, au mai spus autorităţile.

Luni, televiziunea chineză a transmis că au fost anulate căutările şi că o operaţiune de curăţare a început după ce incendiul de la suprafaţă a fost stins. În plus, a mai fost comunicat faptul că două nave au pulverizat agenţi chimici care au menirea de a dizolva petrolul. Un corespondent BBC a precizat că pata de petrol şi-a dublat dimensiunea în ultima săptămână, potrivit news.ro.

Citeşte şi Un petrolier este în pericol de a exploda în orice moment. Ar putea să se tranforme în cea mai mare catastrofă ecologică

Cauza coliziunii celor două vase a rămas necunoscută. La operaţiunea de salvare au participat 13 nave şi o unitate comando iraniană. Sâmbătă, echipajele au descoperit, fără viaţă, doi membri ai echipajului într-o barcă de salvare. Un singur alt trup a mai fost găsit în decurs de o săptămână.

Pe 6 ianuarie, petrolierul Sanchi, înregistrat în Panama, s-a ciocnit - la aproximativ 160 de mile marine (296 km) în largul coastei Shanghaiului - cu un cargo înregistrat în Hong Kong, care transporta 64.000 de tone de cereale din SUA în provincia Guangdong.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H