Accident minier în China. 17 persoane au murit ca urmare a prăbuşirii unui lift

Un accident petrecut într-o mină de cărbune din China s-a soldat cu moartea a 17 persoane. Tragedia s-a petrecut ca urmare a căderii unui lift.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 06:14
Accident minier în China. 17 persoane au murit ca urmare a prăbuşirii unui lift

Accidentul a avut loc joi, după ce cablul principal a luat foc provocând căderea platformei într-o mină din provincia Heilongjiang (nord-est), aproape de orașul Shuangyashan, a indicat agenția China nouă.

O operațiune pentru găsirea minerilor a fost lansată imediat, dar salvatorii nu au putut ajunge la aceștia decât luni, când au constatat decesul lor, conform aceleiași surse.

Doi sudori au fost reținuți de poliție din cauza unor „presupuse încălcări grave” ale normelor de securitate, a notat China nouă. Directorul minei a fost suspendat, conform agenției, care citează guvernul local.

China este primul producător mondial de cărbune iar accidentele mortale în mine sunt curente.

În decembrie, explozii de gaz în două mine de cărbune din Mongolia interioară (nord) și Heilongjiang au ucis cel puțin 59 de persoane, potrivit presei oficiale.

În octombrie, 33 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în mina Chongqing (sud-vest), iar cel puțin alți 18 au murit într-o altă deflagrație în septembrie în regiunea Ningxia (nord).