Accident neobişnuit în Bucureşti. Trotinetist lovit în plin de un biciclist

Un accident neobişnuit a avut loc între o trotinetă electrică şi o bicicletă. Victima nu purta echipament de protecţie şi s-a lovit cu faţa de asfalt.

16 apr. 2021, 11:59
Accident neobişnuit în Bucureşti. Trotinetist lovit în plin de un biciclist
Accident neobişnuit în Bucureşti. Trotinetist lovit în plin de un biciclist

Accident neobişnuit în Bucureşti. Incidentul s-a petrecut între o trotinetă electrică şi o bicicletă într-o intersecţie aglomerată din Capitală.

Accident neobişnuit în Bucureşti

Citeşte şi Accident feroviar grav la Vaslui. Un tren a lovit în plin un TIR GALERIE FOTO şi VIDEO

Un bărbat care mergea pe trotineta electrică a fost lovit în plin de un biciclist. Trotinetistul a avut noroc că a fost observat la timp de un șofer care stătea la semafor și nu s-a pus în mișcare. În imaginile surprinse de o cameră de bord se vede cum biciclistul vine din dreapta pe o bretea de circulaţie şi virează fără să se asigure, iar din spatele maşinii din care se filmează apare cu viteză un tânăr pe trotinetă electrică.

Ca să evite impactul, tânărul de pe trotinetă frânează brusc şi zboară de pe vehicul, cade şi se loveşte cu faţa de asfalt, chiar în dreptul maşinii.

De îndată ce a văzut accidentul, bicilistul a mers să îi acorde primul ajutor.

Circulaţia cu trotineta electrică, interzisă pe trotuar

Circulaţia cu trotineta electrică ar putea fi interzisă pe trotuar, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, trotinetiştii nu pot să meargă cu o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră.

Şi pietonii sunt vizaţi de noul proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne. Aceştia ar putea fi amendaţi cu până la 4.500 de lei dacă vor traversa strada în timp ce folosesc telefonul.

„Se reglementează interdicția pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public; nerespectarea acesteia constituie contravenție și se sancționează potrivit art. 99 alin. (1) pct. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002.

Pietonii reprezintă o categorie vulnerabilă în trafic, iar un comportament imprudent al acestora poate spori numărul deceselor rezultate din accidentele de circulație în care acești participanți la trafic sunt implicați.

Cu titlu de exemplu, menționăm că, în perioada 01.01.2019 -15.09.2020, s-au înregistrat 1.711 de accidente de circulație grave având drept cauză principală a producerii traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni. În urma producerii acestora, a rezultat decesul a 457 de persoane și rănirea gravă a altor 1272 de persoane, toate aceste persoane având calitatea de pietoni. Din această perspectivă, este necesară îmbunătățirea inclusiv a legislației rutiere, astfel încât riscul rutier să se reducă”, se arată în proiectul de modificare a legislației privind circulația pe drumurile publice.

Citeşte şi Accident grav pe autostrada A1. Remorca unui camion s-a desprins şi a rămas agăţată de un pod


loading...
Partenerii noștri