Accident pe Autostrada Soarelui. Două persoane au fost rănite

Un accident a avut loc duminică dimineaţa pe Autostrada Soarelui. Două persoane au fost rănite în urma impactului două persoane au fost rănite.

31 iul. 2016, 06:40
Accident pe Autostrada Soarelui. Două persoane au fost rănite

Accidentul a avut loc pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 194, între Medgidia și Murfatlar.Două persoane au fost rănite uşor, iar acestea au refuzat să fie transportate ls Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri suplimentare, potrivit reporterntv.ro.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți:

să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

să respecte limitele legale de viteză;

să folosească luminile de întâlnire;

să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până când intensitatea circulaţiei mai scade.

Centrul Infotrafic informează că în a doua parte a zilei, pe mai multe drumuri importante (în special pe cele care leagă stațiunile maritime din județul Constanța și cele montane prahovene de Capitală) valorile de trafic vor crește considerabil.

În cazul în care pe DN1 Brașov – Ploiești vor apărea în a doua parte a zilei probleme de fluență, reamintim automobiliştilor care se întorc de la munte către Bucureşti că pot utiliza ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

De asemenea, celor care pleacă din zona Bran-Moieciu le reamintim că pot folosi rutele DN73 Braşov – Bran – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti, cu precizarea că acest traseu este mai lung şi străbate multe localităţi.

În legătură cu drumul de întoarcere dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, facem unele precizări. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești (de pe Autostrada Soarelui), amintim conducătorilor auto că prin punctul sus-menționat se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).