Accident pe DN 7 la Câineni. Un TIR s-a răsturnat pe drum, traficul este blocat pe Valea Oltului

Un autotren s-a răsturnat pe DN7, în această dimineață, pe raza comunei vâlcene Câineni, blocând traficul timp de ore bune. Oamenii legii au intervenit pentru degajarea carosabilului în condiții de siguranță.

16 oct. 2023, 09:49
Accident pe DN 7 la Câineni. Un TIR s-a răsturnat pe drum, traficul este blocat pe Valea Oltului
Accident pe DN 7 la Câineni. Un TIR s-a răsturnat pe drum, traficul este blocat pe Valea Oltului

Momente dificile în această dimineață pe Drumul Național 7 – Valea Oltului. Un TIR s-a răsturnat. Oamenii legii și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri au intervenit la fața locului.

Citește și: Pedro, șoferul de TIR abandonat pe Valea Oltului, a fost salvat de un român! „Nu avem nicio scuză să stăm cu mâinile in sân”

Drum național blocat de un TIR răsturnat

Evenimentul rutier s-a petrecut în această dimineață, pe Valea Oltului. Șoferul unui autotren a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ajungând să se răstoarne cu mastodontul. Din fericire, conducătorul auto nu a suferit răni și au fost înregistrate doar pagube materiale.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, pe DN 7. Din verificările preliminare efectuate, s-a stabilit că, în timp ce conducea un autotren, în localitatea Câineni, la km 230+ 400m, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, un bărbat de 36 de ani, din județul Dâmbovița, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, se arată în comunicarea IPJ Vâlcea.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au transmis că traficul rutier este blocat pe ambele sensuri  și fac apel la șoferi să nu blocheze accesul echipelor de intervenție La fața locului va interveni un remorcher care va repune TIR-ul pe roți în vederea reluării deplasării și expertizării acestuia. În cauză au fost demarate cercetări.

Un incident similar a avut loc și în urmă cu o lună, tot pe Valea Oltului. Un TIR condus de un turc s-a răsturnat pe DN 7 – Valea Oltului, blocând traficul pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

„Polițiștii rutieri intervin pe DN 7, în localitatea Călinești, Km 215 + 400 m, la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Din primele date, se pare că, un cetățean turc, în timp ce conducea un autotren, pe DN 7, în localitatea Călinești, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, lovind un cap de pod, după care a ieșit în afara părții carosabilă.„Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier. Se circulă alternativ”, a precizat Poliția Vâlcea.

Citește și: Un șofer român de TIR a lăsat traficanții de droguri fără cocaină în valoare de 43 de milioane de euro. Cum le-a dat camionagiul planurile peste cap