Accident pe Valea Oltului: Un TIR s-a răsturnat pe calea ferată şi a fost lovit de tren VIDEO

Un TIR, care circula între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, pe DN 7, s-a răsturnat, vineri dimineaţa, pe calea ferată şi a fost lovit în plin de un tren InterRegio în care se aflau aproximativ 30 de călători. În urma impactului, şoferul a fost rănit uşor.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 06:06
Accident pe Valea Oltului: Un TIR s-a răsturnat pe calea ferată şi a fost lovit de tren VIDEO

Accidentul s-a produs vineri dimineaţă, în jurul orei 6.00, în comuna Racoviţa, pe o porţiune în care calea ferată este aproape de şosea, după ce şoferul TIR-ului, a pierdut controlul volanului într-o curbă, autotrenul ajungând pe calea ferată.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, citat de Mediafax, TIR-ul, care era încărcat cu fasole, a fost lovit de trenul InterRegio 2066 Sibiu-Râmnicu Vâlcea.

În urma impactului cei aproximativ 30 de pasageri ai trenului nu au avut de suferit, însă şoferul a fost rănit uşor.

„În urma impactului autotrenul a rămas pe calea ferată, iar circulaţia feroviară între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea este blocată, la faţa locului fiind aşteptată o macara care să scoată tir-ul de pe calea ferată”, a afirmat Alina Teodorescu.

Ea a precizat că în tren se aflau aproximativ 30 de pasageri, care au coborât şi au mers la autoturisme de ocazie pentr cu care să poată ajunge la Râmnicu Vâlcea.

Traficul feroviar a fost reluat după aproximativ trei ore de la producerea accidentului.

„Tirul era încărcat cu 18 tone de fasole, dar si cu orez, iar în urma accidentului marfa s-a împrăştiat în zona terasamentului. După aproape trei ore, traficul feroviar între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea a fost reluat, tirul a fost scos de o macara de pe terasament, iar trenul s-a pus în mişcare”, a declarat Alina Teodorescu.