Accident provocat de un şofer băut şi fără permis, la câteva ore după ce fusese oprit de poliţişti

Un bărbat din Buzău a fost reţinut după ce a fost prins de poliţişti conducând băut şi fără permis, iar la câteva ore s-a urcat din nou la volan, provocând un accident soldat cu rănirea unei bătrâne.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 09:57
Accident provocat de un şofer băut şi fără permis, la câteva ore după ce fusese oprit de poliţişti

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Buzău, a fost reţinut după ce în urma unui control în trafic a fost descoperit la volanul unui autoturism, circulând pe DN 10, pe direcţia Buzău către Braşov, deşi avea permisul de conducere suspendat.

De asemenea, în urma testării s-a stabilit că acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu, bărbatul s-a urcat din nou la volan şi a provocat un accident în localitatea Cislău, unde a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a lovit de un cap de pod, după care s-a răsturnat şi a acroşat uşor o persoană aflată pe terasa unei firme. În urma accidentului a fost rănită o femee în vârstă de 83 de ani, care a fost transportată la spital.

Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană având suspendată exercitarea acestui drept şi, respectiv, sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, precum şi a infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.