Accident rutier neobişnuit la Iaşi: Două maşini de poliţie s-au ciocnit pentru că n-au păstrat distanţa regulamentară

Pare banc, dar nu e. Două maşini de poliţie s-au lovit la Iaşi, iar una dintre ele a ajuns în şanţ. IPJ Iași a deschis o anchetă pentru a cerceta cu exactitate ce s-a întâmplat.

28 sept. 2023, 14:33
Accident rutier neobişnuit la Iaşi: Două maşini de poliţie s-au ciocnit pentru că n-au păstrat distanţa regulamentară

Accident rutier mai puţin obişnuit în Valea Lupului din Iaşi, între două maşini conduse de poliţişti. Unul dintre șoferii autospecialelor de Poliție a tras de volan, a intrat în coliziune cu cealaltă Dacie, a ricoșat în canal și a ajuns în șanț. Cea din urmă a intrat pe contrasens și a izbit autoutilitara. „În această dimineață, 28 septembrie a.c., în jurul orei 08:40, pe raza municipiului Iași a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale în care au fost implicate trei autoturisme, două autospeciale de poliție și o autoutilitară.
VIDEO Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat, dezorientat și a încercat să se rănească singur. Imagini șocante de pe camerele de supraveghere
Conform BZI.ro, accidentul a avut loc după ce unul dintre șoferii autospecialelor de poliție a tras de volan și a intrat în coliziune cu celălalt autovehicul, după care a ricoșat în canal și a ajuns în șanț. Mașina lovită a intrat apoi pe contrasens și a izbit autoutilitara.

Cele două echipaje de Poliție sunt din Miroslava iar polițiștii au intrat în serviciu din 2022, mai arată sursa citată.
„Am pierdut 2 copii într-o zi!”. O coliziune între o KIA neagră și un Audi alb a distrus două familii
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative, dar nu şi în ceea ce priveşte consumul de droguri. Nu au fost înregistrate victime. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Iași.

Accidentul vine la o zi după de Bogdan Despescu a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, mai multe propuneri legate de prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, dar care ţin de integritatea personalului MAI.

O propunere importantă vizează modificarea Statutului poliţistului şi statutul cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne.
“Instituim obligativitatea testului antidrog în cadrul examenului medical pentru admiterea în MAI, precum şi anual, în timpul carierei. Instituim obligativitatea poliţistului de a se supune testării pentru determinarea comportamentului simulat şi testarea antidrog şi alcool pe timpul serviciului. De asemenea, venim cu instituţia suspendării în funcţie a poliţistului pe o perioadă determinată, dacă nu se supune acestor testări. Mergem până la încetarea raporturilor de serviciu pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respectăm toate normele”, a mai declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.