Accident TERIBIL în Constanţa. TREI MORŢI şi cinci răniţi. S-a declanşat PLANUL ROŞU de intervenţie VIDEO

Un accident grav a avut loc duminică seară în județul Constanța, trei persoane pierzându-și viața și alte cinci fiind rănite.

RomaniaTV.net
12 iun. 2016, 18:08
Accident TERIBIL în Constanţa. TREI MORŢI şi cinci răniţi. S-a declanşat PLANUL ROŞU de intervenţie VIDEO

Din primele informații, accidentul a avut loc la ieșirea din localitatea Mihai Viteazu. Trei persoane și-au pierdut viața și alte cinci sunt rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal şi foarte violent.

Spre locul respectiv s-au deplasat patru autospeciale de pompieri, una destinată victimelor multiple, o autospecială a Serviciului Descarcerare și două de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenții, care presupune intervenția tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Planul roşu de intervenţie este documentul care prevede modalitatea de răspuns în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, în funcţie de numărul de victime stabilit sau estimat, gravitatea stării acestora, capacitatea de intervenţie aflată la dispoziţie în timpul programului normal de lucru, precum şi în funcţie de gradul de asigurare a continuităţii serviciilor implicate.

Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea I.S.U. Inspectorul-şef al I.S.U. poate solicita pe o durată limitată şi echipajele serviciilor private de ambulanţă, dacă situaţia o impune.