Accident teribil în Filipine: 25 de morţi după ce un autocar a căzut în prăpastie FOTO şi VIDEO

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Filipine, unde şoferii ignoră frecvent codul rutier, iar vehiculele sunt adesea prost întreţinute sau supraîncărcate,

06 dec. 2023, 06:35

Accident foarte grav în Filipine. Un autocar a ieşit de pe şosea şi s-a prăbuşit de pe un munte în centrul Filipinelor, provocând moartea a 25 pasageri, a declarat miercuri un responsabil regional, notează AFP.

Vehiculul circula pe o porţiune „propice accidentelor” în municipalitatea Hamtic din provincia Antique în momentul accidentului de marţi după-amiază, a explicat şeful agenţiei regionale de gestionare a dezastrelor, Roderick Train, care a comunicat bilanţul.

Mircea Bravo, implicat într-un accident, în Bihor. Vloggerul ar fi ațipit la volan și a intrat cu mașina într-un stâlp. Mircea Bravo: Mircea Bravo, prima reacție după accident: ”Un şoc puternic, mașina este avariată grav”

Pe lângă persoanele decedate, alte şapte sunt în stare critică la spital şi patru în stare stabilă, a precizat el pentru AFP.

„Este un drum de munte, deci autocarul a căzut de la înălţime. Acesta este motivul pentru care impactul a făcut atât de multe victime”, a adăugat el.

Potrivit martorilor, a fost o „defecţiune mecanică”, a relatat Train, indicând că şoferul „a pierdut controlul” din cauza unei „potenţiale defecţiuni a frânei”.

Operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat dimineaţa, a continuat el, spunând că autorităţile vor încerca apoi să recupereze vehiculul.

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Filipine, unde şoferii ignoră frecvent codul rutier, iar vehiculele sunt adesea prost întreţinute sau supraîncărcate, scrie sheppnews.com.au

Citeşte şi
Cine era Timeea, tânăra de 24 de ani care a murit într-un teribil accident în Arad. Tânăra era profesoară și abia își serbase ziua de naștere