Accident teribil pe Valea Oltului. Mama a murit cu bebeluşul de un an în braţe. Postarea revoltată a unui român la adresa statului

O petiţie iniţiată de un român în urmă cu câţiva ani ar fi putut evita tragedia petrecută luni la graniţa dintre judeţele Sibiu şi Vâlcea. A fost ignorată de autorităţi, iar efectele nefaste se văd zi de zi. România este prima în UE la accidente mortale.

22 aug. 2022, 21:11

Accident pe Valea Oltului: Un scriitor din Alba amintește de o PETIȚIE online pentru montarea de separatoare de sens pe drumurile naționale. Tragedia care s-a petrecut luni dimineaţă, pe Valea Oltului, unde o familie tânără din Alba a murit împreună cu bebelușul lor, a stârnit un val de indignare în mediul online, în relație cu atitudinea autorităților față de siguranța drumurilor din România.

Familie distrusă într-un accident pe Valea Oltului. Între victime este şi un copil de un an şi 3 luni
O astfel de reacție vine și din partea scriitorului Flaviu George Predescu, care a inițiat în urmă cu mai mulți ani o petiție care ar fi putut preveni o astfel de situație.

„Astăzi o familie din Alba a murit pe Valea Oltului. 34, 31 și 1 an și 3 luni. În urmă cu 2 ani și jumătate inițiam o petiție online pentru montarea de separatoare de sens pe drumurile publice. De atunci au mai murit sute și sute de oameni, iar alții au fost mutilați pe viață. Petiția încă poate fi semnată în cadrul acestui articol. Se întâmplă drame de neimaginat. Separatoarele reduc aproape spre zero astfel de tragedii.”, a scris Flaviu George Predescu, pe pagina sa de socializare din mediul online.

Scriitorul Flaviu George Predescu a propus în urmă cu doi ani o soluție pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave din România. Acesta consideră că separatoarele de sensuri montate pe drumurile naționale ar aduce salvarea a sute de vieți anual.

Un bărbat cu permisul auto suspendat şi care mirosea a alcool a încercat să scape de poliţişti sărind pe locul din dreapta. Era singur în maşină

Pentru a atrage atenția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Predescu a creat o petiție online prin care vrea să atragă cât mai multe semnături în sprijinul demersului său. El îi invităpe cetățenii care vor să circule în siguranță, să se alăture demersului său și să semneze petiția.

”În România mor anual în accidente de mașină aproximativ 2500 de oameni. Alți 10.000 sunt răniți grav. Câteva sute de mii de copii au rămas orfani din 1990 până astăzi. Mereu se spune: ”nu avem autostrăzi”. Nimeni nu pune punctul pe i, astfel încât până la faimoasele autostrăzi trebuie să intervenim și să îi protejăm pe cei care circulă regulamentar, montând separatoare de sensuri. Acest fapt trebuie făcut în cele mai multe locuri de pe drumurile naționale, în special a celor mai circulate, unele dintre ele recunoscute ca adevărate ”șosele ale morții” (DN 1, DN 2, DN 6, DN 7 etc). Separatoarele de sensuri trebuie montatea tât în curbe, cât și pe porțiunile întinse de drum. S-a dovedit că în locurile în care s-au montat separatoare accidentele mortale s-au redus cu 100%”, se susține în textul petiției.

Titi Aur: Atunci când va pune mâna „cocalarul” român pe o maşină autonomă, sigur va modifica el ceva

Accidentul de la limita județelor Vâlcea și Sibiu este unul dintre cele mai grave evenimente rutiere produse în acest an pe Valea Oltului. Ultimul accident mortal pe acest tronson s-a produs în urmă cu o lună, în zona Brezoi – Vâlcea, când o autoutilitară a intrat într-un TIR staționat. Pasagerul din aceasta a murit pe loc.

Un alt accident mortal pe tronsonul DN7 a avut loc și vineri seara, 20 august, pe șoseaua de centură a municipiului Râmnicu Vâlcea, la intersecția cu un bulevard care duce către centrul orașului. O mașină care venea de pe DN7 a lovit un bătrân de 85 de ani care traversa strada prin loc nepermis, imediat după sensul giratoriu.