Accidente din cauza vremii. Un autobuz cu 18 pasageri s-a răsturnat, se circulă în condiţii de iarnă

Un autobuz cu 18 pasageri şi mai multe maşini s-au răsturnat, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţele Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii. Pe numeroase porţiuni se circulă în condiţii de iarnă.

18 ian. 2018, 06:49
Accidente din cauza vremii. Un autobuz cu 18 pasageri s-a răsturnat, se circulă în condiţii de iarnă

Sute de tiruri sunt blocate pe Valea Prahovei printre care şi 10 autocare cu turişti care stau blocaţi in maşini de mai multe ore. Totodata din cauza vremii s-au intamplat mai multe accidente.

Pe DJ205H, un autobuz care transporta 18 pasageri s-a răsturnat. Trei pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o persoană a ajuns la spital. Ceilalţi au stat câteva ore la sediul unei primăriei, apoi au fost luaţi de un alt autobuz.

De asemenea, pe DJ 205 H, între localitățile Domnești și Păunești, un bărbat, de 27 de ani, în timp ce conducea un microbuz, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma producerii accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a unui pasager. În cauză a fost întocmit dosar penal.

ADJUD– Un autotren a intrat joi dimineaţă într un bloc de locuinţe din Adjud, dar nu s-a stabilit încă dacă maşina a derapat din cauza zăpezii sau dacă şoferul a adormit la volan.

Vehiculul s-a oprit în parterul imobilului, care este situat în apropierea spitalului din Adjud.

Conform Poliţiei, evenimentul a fost înregistrat ca tamponare întrucît nu s-au înregistrat victime.

Nu este clar deocamdată dacă şoferul tirului a adormit la volan sau a derapat din cauza zăpezii de pe carosabil.

GALAŢI- Un autoturism şi un microbuz au fost avariate, joi, în municipiul Galaţi, după ce acoperişul metalic al unei pieţe dezafectate s-a prăbuşit peste cele două autovehicule din cauza vântului foarte puternic.

Potrivit news.ro, incidentul a avut loc în piaţa dezafectată din cartierul Micro 40 din municipiul Galaţi, joi, când, din cauza vântului puternic, barele de susţinere ale unui acoperiş metalic au cedat, iar acoperişul s-a prăbuşit peste un autoturism şi un microbuz.

„Din păcate, acoperişul a căzut peste două maşini care erau parcate acolo, însă piaţa este dezafectată, nu mai sunt tarabe; urmează să fie modernizată, iar acoperişul înlocuit. Am prevăzut acest lucru. Am discutat cu proprietarul celor două maşini, care este chiriaş de-al nostru – are un spaţiu comecial; a recunoscut că nu trebuia să parcheze acolo”, a declarat directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Viorica Sandu.

Potrivit celor care locuiesc în cartierul Micro 40 şoferii obişnuiesc să-şi parcheze autovehiculele în interiorul pieţei dezafectate deoarece aceasta nu este delimitată cu garduri.

FOCŞANI- Bucăţi de acoperiş de pe un bloc din Focşani au fost smulse de vântul puternic, căzând peste două autoturisme care au fost avariate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă, vântul a smuls acoperisul unui bloc situat pe strada Mitropolit Varlaam.

Tabla a căzut peste două autoturisme parcate în apropiere, fara a se inregistra victime.

La faţa locului, intervin pompierii din Focşani cu o autospeciale cu care încearcă să ridice tabla de pe maşinile avariate.

VASLUI– Traficul pe un sens de mers este blocat, joi, la ieşirea din municipiul Vaslui spre Bârlad, după ce vagonul unui TIR care circula în zonă s-a desprins de capul autotrenului.

Pompierii asigură măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, având în vedere că incidentul s-a produs în preajma unei benzinării.

„La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în vederea asigurării în zonă a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Petru Iftene.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs incidentul. Circulaţia în zonă se desfăşoară pe un singur sens de mers.

IAŞI– Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a fost solicitat să intervină pentru a prelua o bătrână din comuna Româneşti, după ce ambulanţa trimisă în zonă nu a reuşit să treacă de nămeţii de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi, Nicolai Pralea, a declarat, pentru AGERPRES, că ambulanţa şi o şenilată au înainte cu greu prin zăpadă şi viscol pentru a aduce la spital o femeie care suferă de mai mulţi ani de ciroză.

„Solicitarea a fost făcută în jurul orei 6,30, pentru o femeie în vârstă de 78 de ani, din localitatea Avântu, care avea hemoragie digestivă superioară, pe fondul unei afecţiuni hepatice mai vechi. Echipajul de Ambulanţă care s-a deplasat la locul solicitării cu o autospecială a rămas blocat în localitatea Româneşti, motiv pentru care au fost solicitaţi să intervină cei de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţă cu o şenilată şi un cadru medical. Pacienta a fost preluată în urmă cu aproximativ 30 de minute, iar acum se află în drum spre Iaşi”, a spus Nicolai Pralea.

Potrivit acestuia, tot în cursul dimineţii, cei de la SAJ Iaşi au fost solicitaţi să intervină în localitatea Chipereşti, pentru un bărbat în vârstă de 88 de ani care acuza probleme cardiace. Pe drum, ambulanţa a rămas blocată în zăpadă, la aproximativ doi kilometri distanţă de gospodăria bolnavului.

„Solicitarea a fost făcută la 06,38, iar la ora 7,10 echipajul SAJ a rămas blocat la aproape doi kilometri distanţă de locul solicitării. S-a apelat la ajutorul autorităţilor locale, astfel încât abia la ora 8,30 s-a ajuns la solicitare. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat”, a mai precizat Nicolai Pralea.

GALAŢI- Un autocar cu 23 de persoane, între care şi un copil de opt ani, a derapat şi a rămas blocat, joi, pe DJ 253 Cudalbi-Băleni, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

„Pe dispecerat s-a anunţat că un autocar cu 23 de persoane a derapat pe DJ 253 Cudalbi-Băleni, spre acel loc deplasându-se în acest moment utilajele de deszăpezire din apropiere, pentru repunerea autovehiculului pe carosabil. Nu se cunosc motivele exacte pentru care autocarul nu mai poate circula”, a spus Chiriţă.

VASLUI- În Vaslui, drumarii au intervenit, joi, pentru deblocarea a două autovehicule şi a unui microbuz care au rămas blocate pe DJ16 Arsura – Ghermăneşti.

„Au fost două autoturisme care au rămas împotmolite şi un microbuz, în care nu erau pasager. S-a intervenit pentru deblocare, nefiind probleme deosebite”, a declarat pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

Vezi si: Drumuri naţionale închise, circulaţie îngreunată, localităţi fără curent din cauza căderilor de zăpadă

Până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 – 90 de kilometri la oră, iar pe creste va atinge 120 – 140 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada.
Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 de kilometri la oră şi temporar va ninge viscolit.

Judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada.