Accidente teribile în prima zi de weekend, o cisternă a firmei de la Crevedia a blocat traficul în Vâlcea. Poliţia a reţinut sute de permise, 20 pentru consum de droguri

Poliţiştii au reţinut, în ultimele 24 de ore, 588 de permise de conducere, 20 dintre ele pentru consum de droguri. Cu toate aceste, au avut loc zeci de accidente grave.

16 sept. 2023, 11:46
Accidente teribile în prima zi de weekend, o cisternă a firmei de la Crevedia a blocat traficul în Vâlcea. Poliţia a reţinut sute de permise, 20 pentru consum de droguri

UPDATE

: Cisterna implicată în accidentul de la Racovița ar aparține unei firme asociate cu Flagas, implicată în explozia de la Crevedia. Din fericire, pompierii vâlceni au luat toate măsurile de siguranță în zona evenimentului rutier și, astfel, s-a evitat producerea unei tragedii.

Accidente multe şi grave în prima zi de weekend.  Poliţiştii rutieri din întreaga ţară au constatat, în ultimele 24 de ore, 137 de infracţiuni la regimul circulaţiei şi au reţinut 588 de permise de conducere, 20 dintre ele pentru consum de droguri.

”În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la aproape 3.000 de solicitări ale cetăţenilor, au fost constatate peste 7.700 de fapte contravenţionale şi 588 de permise de conducere au fost reţinute. De asemenea, au fost depistate 34 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale”, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 7.771 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.935.290 de lei.

”Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 137 de  infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 588 de permise de conducere, dintre care 155 pentru viteză, 61 pentru alcool şi 20 pentru droguri. Totodată, au fost retrase 328 de certificate de înmatriculare”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit IGPR, în perioada 7 – 10 septembrie, poliţiştii au efectuat 41.905 testări ale conducătorilor auto, 1.913 au fost pentru depistarea prezenţei substanţelor psihoactive în organism şi 39.996 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

Accident grav în Petroşani: Un şofer a intrat cu BMW-ul în şase maşini parcate

”În urma acestora, au fost constatate 132 de infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 120 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi au fost înregistrate şi 9 infracţiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a precizat Poliia Română.

De asemenea, Poliţia a dat 9.210 sancţiuni contravenţionale, 6.581 pentru nerespectarea regimului de viteză, 328 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 258 pentru depăşire neregulamentară.

Accidente grave: Ciocnire între o cisternă încărcată cu GPL şi un autotren, pe DN 7, în judeţul Vâlcea / Traficul este complet blocat 

O cisternă încărcată cu GPL şi un autotren plin cu medicamente s-au ciocnit, sâmbătă, pe DN 7, în judeţul Vâlcea. Autorităţile au evacuat zona şi au stabilit un perimetru de siguranţă.


”Poliţiştii rutieri intervin la accident rutier pe DN 7. Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit că, ar fi avut loc o coliziune între o cisternă încărcată cu GPL şi un autotren, în localitatea Racoviţa, km 221”, a transmis, sâmbătă, IPJ Vâlcea.

Sursa citată a precizat că traficul este blocat total.

ISU Vâlcea a menţionat că echipajele de la Staţia Brezoi au sosit la fata locului, au stabilit un perimetru de siguranţă si au evacuat persoanele din zona.

”În urma recunoaşterii şi a măsuratorilor efectuate cu dozimetrul din doatare, nu sunt scurgeri de GPL sau depăşiri ale valorilor normale. Pe carosbil sunt scurgeri de motorină”, anunţă ISU Vâlcea.

Fostul șef al Poliției Ilfov, implicat într-un grav accident. A fost demis în urma scandalului „azilelor groazei”
Centrul Infotrafic a menţionat că TIR-ul implicat în accident este încărcat cu medicamente, iar şoferul acestuia acuză dureri, urmând să fie evaluat medical.

Încă un accident pe DN 7, în judeţul Sibiu – Trei maşini s-au ciocnit, trei persoane fiind rănite

Trei maşini s-au ciocnit, sâmbătă, pe DN 7, în judeţul Sibiu, trei persoane fiind rănite. ”Poliţiştii serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs pe DN7, în localitatea Tălmaciu. Din primele cercetări efectuate la fata locului, poliţiştii rutieri au constatat faptul că în accident sunt implicate 3 autoturisme, cauza accidentului urmând a fi stabilită”, a transmis, sâmbătă, IPJ Sibiu.

Sursa citată a precizat că maşinile erau conduse de: un bărbat de 47 de ani, sibian; un bărbat de 32 de ani din Boiţa şi in bărbat de 27 de ani din Avrig.

”Traficul rutier este uşor afectat însă la aceasta ora nu sunt valoari mari de trafic”, anunţă Poliţia Sibiu, însă circulaţia pe DN 7 este complet blocată, în judeţul Vâlcea, din cauza altui accident rutier.

”Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale pentru 3 persoane implicate în accident. Un bărbat de 47 de ani cu un traumatism cranian, o femeie de 50 de ani cu traumatism la picior şi un bărbat care a fost preluat de echipajul SAJ”, au transmis oficialii ISU Sibiu.

Toate cele trei persoane au fost transportate la UPU Sibiu, conştiente

Accidente grave şi Galaţi: Un tânăr din Republica Moldova, mort în accident rutier 

Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova a murit, iar o femeie a fost rănită intr-un accident rutier produs, sâmbătă, în judeţul Galaţi.

Conform IPJ Galaţi, accidentul s-a produs pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti. ”Din verificările preliminare efectuate la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, s-a stabilit faptul că un tânăr, cu vârsta de 26 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autotren, prevăzut cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova şi încărcat cu şampanie, pe DE 581, dinspre localitatea Cosmeşti către localitatea Tişiţa, într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers şi s-a răsturnat pe partea stângă intrând în coliziunea frontală cu o autoutilitară care era condusă regulamentar, din sens invers, de un femeie, cu vârsta de 50 de ani, domiciliată în oraşul Târgu Frumos, din judeţul Iaşi”, anunţă IPJ Galaţi.

În urma impactului, conducătorul TIR-ului a decedat, iar conducătoarea autoutilitarei a fost rănită uşor şi a fost preluată şi transportată la spital.

Traficul rutier a fost blocat circa o oră pe ambele sensuri de mers, iar apoi s-a circulat alternativ pe o singură bandă de mers până la degajarea completă a carosabilului.