ACCIDENTUL aviatic din Apuseni face prima victimă în Guvern. Se fac PRESIUNI pentru DEMITEREA lui Radu Stroe

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni ar putea face prima victimă în Guvern. Astfel, potrivit unor surse citate de România TV, se fac presiuni în PNL pentru schimbarea lui Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne.

22 ian. 2014, 08:07
ACCIDENTUL aviatic din Apuseni face prima victimă în Guvern. Se fac PRESIUNI pentru DEMITEREA lui Radu Stroe

UPDATE: Șeful STS Cluj și șeful ROMATSA, Aleodor Frâncu, ar putea fi și ei demiși, potrivit unor surse. Ar putea fi demis și secretarul de stat în MAI, Cătălin Chiper.

Surse liberale au declarat că se fac presiuni intense pentru înlocuirea lui Stroe, din cauza modului în care acesta a gestionat tragedia din Apuseni.

De altfel, există nemulţumiri mai vechi la adresa lui Radu Stroe. Chiar şi preşedintele partidului, Crin Antonescu, şi-a exprimat mai demult nemulţumirea publică faţă de Stroe, când acesta a realizat Codul Rutier fără să consulte PNL.

Iar un prim indiciu în acest sens ar putea fi chemarea la Guvern a ministrului Radu Stroe din această dimineaţă. Acesta a fost chemat mai devreme la Palatul Victoria, surse din interiorul instituţiei afirmând că subiectul principal va fi raportul privind accidentul din Munţii Apuseni.

La discuţii mai participă vicepremierii Gabriel Oprea şi Daniel Chiţoiu, precum şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

VEZI SI: Reuniune de URGENŢĂ a liderilor USL privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni

Ministrul de Interne Radu Stroe a arătat cu degetul către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pe care îl critică pentru că nu ar fi furnizat informaţii exacte, deşi pasagerii aveau semnal la telefoane şi puteau fi localizaţi.

PRIMA EXPLICAŢIE OFICIALĂ. De ce au ajuns salvatorii DUPĂ 7 ORE la VICTIMELE accidentului aviatic din Horea

În schimb, purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a explicat pentru România TV că nu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale s-a ocupat de prelucrarea datelor GPS furnizate de medicul Radu Zamfir, ci instituţiile către care s-au tansmis datele primite de la o companie de telefonie mobilă.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a explicat, luni dimineaţă, la mai puţin de 24 de ore de la incident, că motivul pentru care nu s-a intervenit rapid în accidentul aviatic de la Cluj: autorităţile nu dispun de aparatură necesară pentru localizarea unei astfel de epave.

Stroe a explicat că procesul de găsire a victimelor accidentului aviatic din Cluj, în urma căruia două persoane, între care pilotul Adrian Iovan, a murit, şi alte cinci au fost rănite, a durat atât de mult deoarece autorităţile care au participat la operaţiunea de salvare nu dispun de aparatura necesară pentru localizare în astfel de situaţii. Ministrul Afacerilor Interne a ţinut să sublinieze că era de competenţa celor de la STS ori SRI să afle locaţia exactă a celor şapte persoane.

Ulterior, în cursul serii de marţi, Radu Stroe a făcut o nouă declaraţie halucinantă. Întrebat dacă îşi reproşează ceva după operaţiunea din Apuseni, ministrul a răspuns sec: „Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea asta”.