ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Traian Băsescu, prima reacţie după o săptămână de tăcere VIDEO

Gest uimitor al preşedintelui Traian Băsescu, după accidentului aviatic din Apuseni. După ce a refuzat să comenteze pe marginea subiectului, şeful statului a trimis coroane de flori la mormântul pilotului Adrian Iovan şi la cel al studentei Aura Ion.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 14:54
ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Traian Băsescu, prima reacţie după o săptămână de tăcere VIDEO

Prima reacţie a preşedintelui Traian Băsescu după tragedia de luni, din Apuseni, a fost să trimită câte o coroană de flori la mormintele celor doi care au pierit în timpul unei misiuni umanitare. Administraţia Prezidenţială nu a confirmat oficial faptul că s-ar fi trimis cele două coroane de garoafe roşii, însă pe acestea în loc de ferpar a fost prinsă o panglică tricoloră, cu mesajul „Sincere regrete / Traian Băsescu, preşedintele României”.

După o săptămână de tăcere a preşedintelui, se aşteaptă ca acesta să convoace CSAT pe tema reacţiei STS în cazul aterizării forţate a avionului pilotat de Adrian Iovan în Apuseni, în condiţiile în care localizarea epavei şi, implicit, acordarea de ajutor medical supravieţuitorilor au fost întârziate şase ore, din cauza dificultăţilor întâmpinate în localizarea aeronavei.

Sora Aurei Ion, REVOLTATĂ: „Voi lua măsuri. Este o mare pierdere pentru noi şi pentru medicină”

Pilotul Adrian Iovan şi tânăra Aura Ion, care era studentă în anul V la medicină şi voluntar în cadrul programului naţional de transplant, au murit la câteva ore după aterizarea forţată, din cauza traumatismelor suferite şi a hipotermiei. Aura Ion a fost înmormântată joi, la Cimitirul Militar Ghencea 3, iar Adrian Iovan a fost condus pe ultimul drum vineri, el dormindu-şi somnul de veci la Cimitirul Bellu Catolic, din Capitală.

Un act oficial arată că studenta Aurelia Ion, victima accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a murit din cauza îngheţului, potrivit România TV. Declaraţia îi aparţine chiar fratelui tinerei.

Alexandru Ion, a explicat că, potrivit certificatului de înbălsămare, Aurelia a murit de frig. „Pe certificatul de îmbălsămare scrie că îngheţul a fost cauza decesului„, a declarat la România TV Alexandru Ion.