Accidentul de autocar de pe A2. Nouă dintre răniţi s-au întors în Ucraina

Reprezentantul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, Valerii Chernenko, a declarat luni că nouă dintre cei 48 de ucraineni răniţi, duminică dimineaţă, în accidentul petrecut pe autostrada A2 au fost îmbarcaţi în autocar şi au plecat spre Ucraina. Diplomatul a mai precizat că un alt grup urmează să plece spre casă în cursul zilei de luni.

10 aug. 2015, 09:52
Accidentul de autocar de pe A2. Nouă dintre răniţi s-au întors în Ucraina

Deja nouă persoane au fost luni dimineaţă îmbarcate în autocar şi au plecat. Este vorba, în total, despre 48 de persoane aflate în spitale din Bucureşti. O parte cred că vor pleca luni, deja sunt pregătiţi pentru plecare.

În privinţa a peste zece persoane, medicii au unele rezerve şi se consultă dacă acestea pot fi transportate sau este necesar să rămână o perioadă pentru îngrijiri în spitalele din Bucureşti”, a declarat secretarul I Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, Valerii Chernenko, pentru Mediafax.

Citeşte şi: Accident de autocar pe A2. Medic de la spitalul Floreasca: Şoferul şi încă un bărbat în stare gravă

Autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, pe Autostrada Soarelui. În urma accidentului, o adolescentă de 17 ani şi o femeie au decedat, iar 48 de persoane au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, trei refuzând transferul spre unităţile medicale.

CITEŞTE ŞI: Autocarul din Bulgaria care s-a răsturnat pe A2, supus unei expertize tehnice

„Domnul consul a fost ieri (n.r. – luni) toată ziua, începând de la ora 4.00 şi terminând cu ora 18.00, la locul accidentului. S-a ocupat, împreună cu Poliţia Română, de toate aspectele, inclusiv documentaţia de care a fost nevoie”, a mai spus Chernenko.

Citeşte şi: Accident mortal pe drumul spre mare: Două persoane şi-au pierdut viaţa. FOTO

Ieri, medicii de la spitalul Floreasca au declarat că, dintre victime, doi adulţi sunt în stare gravă, unul suferind o amputaţie, iar celălalt, şoferul, având un traumatism cranio- cerebral grav. Cele două persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitală, unde au mai fost aduşi alţi şapte adulţi şi doi copii de 10 şi 11 ani.


loading...