Autocarul din Bulgaria care s-a răsturnat pe A2, supus unei expertize tehnice

Autocarul din Bulgaria care s-a răsturnat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe Autostrada Soarelui urmează să fie supus unei expertize tehnice, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
10 aug. 2015, 05:57
Autocarul din Bulgaria care s-a răsturnat pe A2, supus unei expertize tehnice

Anchetatorii vor să elimine posibilitatea unei defecţiuni tehnice, deşi cea mai plauzibilă ipoteză în acest moment este cea în care şoferul pur şi simplu a adormit, deoarece nu a existat nicio urmă de frânare la locul accidentului. La ancheta condusă de poliţiştii din România vor asista şi autorităţi din Ucraina şi Bulgaria.

Expertiza va evidenţia dacă au existat probleme la sistemul de frânare şi dacă toate actele necesare pentru transportul de persoane sunt în regulă.

Martori importanţi în această anchetă sunt şoferul de rezervă şi ghidul, însă persoana care ar putea da cele mai importante informaţii este şoferul principal care, din păcate, se află în comă indusă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Un autocar cu 53 de persoane la bord, care se deplasa din Bulgaria spre Ucraina, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Autostrada Soarelui. Două femei şi-au pierdut viaţa, iar două persoane sunt în stare gravă, una suferind o amputaţie, iar cealată având un traumatism cranio-cerebral grav.

Accidentul s-a produs la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. La bordul autocarului se aflau 53 de persoane, între care 21 copii cu vârste între 9 și 14 ani, 12 bărbaţi, 13 femei şi cei doi şoferi ai autocarului.

Din primele informaţii, şoferul a adormit la volan, a ieșit în afara carosabilului, iar autocarul s-a răsturnat.