Accidentul aviatic din San Francisco. O FILMARE a pompierilor arată cum a murit una dintre victime

Imagini surprinse de către şeful pompierilor din unitatea care a răspuns la apelul Asiana Airlines la momentul accidentului aviatic din San Francisco arată că nimeni nu i-ar fi transmis că fata de 16 ani, care a murit lovită chiar de o maşină a salvatorilor, zăcea rănită pe pistă, el nereuşind astfel să prevină accidentarea ei mortală de către un vehicul de urgență.

RomaniaTV.net
06 aug. 2013, 11:09
Accidentul aviatic din San Francisco. O FILMARE a pompierilor arată cum a murit una dintre victime

Imaginile surprinse de o cameră aflată pe casca şefului echipajului de pompieri arată că, deși pompierii au văzut-o pe adolescentă pe pistă, mesajul nu a fost comunicat șefului, Mark Johnson, potrivit DailyMail.

Asta înseamnă că şoferii de pe vehiculele de urgenţă care au răspuns apelului nu au fost nici ei informaţi de prezenţa fetei la nivelul solului, acoperită de spumă, şi au lovit-o fără să îşi dea seama.

Ye Meng Yuan, o tânără chineză în vârstă de 16 ani, a supravieţuit prăbuşirii zborului 214 al companiei Asiana Airlines, care s-a soldat cu alte două victime. Ea a murit, însă, strivită chiar de un camion al pompierilor, care a trecut peste ea chiar pe pista aeroportului, potrivit rezultatelor autopsiei, date publicităţii săptămâna trecută.

Conform anchetei efectuate de poliţia din San Francisco, adolescenta era acoperită de stratul gros de spumă ignifugă, răspândită de pompieri pentru a stinge flăcările după prăbuşirea avionului la aterizare, informează Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Accidentului aviatic din San Francisco: Momentul impactului, filmat de un martor VIDEO

Conducătoarea maşinii în cauză, pompier cu experienţă, în vârstă de 49 de ani, era plecată să mănânce în momentul în care s-a produs accidentul, a explicat canalul ABC7 pe baza declaraţiilor făcute de poliţişti şi pompieri. Ea a urcat în fugă într-un camion şi s-a îndreptat singură spre locul prăbuşirii.

Ca o regulă generală, pe fiecare camion trebuie să se afle doi pompieri, cu excepţia cazurilor de extremă urgenţă.

Postul de televiziune a mai precizat că tânăra a fost scoasă din avion de un membru al echipelor de salvare care a întins-o pe jos în apropierea aripii din stânga a aparatului, gest foarte periculos ţinându-se cont de numărul camioanelor de prim-ajutor aflate în acel moment în preajma avionului.

În plus, maşina de rezervă nu era echipată cu dispozitiv de detecţie în infraroşu ce i-ar fi permis conducătoarei să o descopere şi să o evite pe Ye Meng Yuan.

Zborul companiei Asiana Airlines s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco după ce coada aparatului a lovit un dig ce separa pista de aterizare de o suprafaţă de apă. Primele elemente au dus la concluzia că, înainte de aterizare, avionul a zburat cu o viteză mult prea mică faţă de cea normală şi prea jos.

Avionul avea în total la bord 307 persoane, dintre care 123 au scăpat nevătămate din accident.