Aceeaşi Marie cu altă pălărie. Vezi cum se schimbă denumirile garniturilor CFR

De la 11 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor, şi denumirile trenurilor se vor schimba. Nu şi vagoanele mizerabile. Fasonul are o explicaţie simplă: trebuie să ne aliniem standardelor europene.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 19:34
Aceeaşi Marie cu altă pălărie. Vezi cum se schimbă denumirile garniturilor CFR

Potrivit unui comunicat emis de CFR rangurile actuale de trenuri de călători, Accelerat, Rapid, Intercity şi Personal, vor fi structurate şi tarifate, în funcţie de serviciile oferite, în trei categorii. Acestea sunt: Intercity (IC), InterRegio (IR) şi Regio (R).

Odată cu schimbările acestea, CFR promite reducerea duratelor de parcurs ale trenurilor de rang superior pe anumite distanţe, noi legături directe cu trenuri InterRegio,  păstrarea tarifului la trenurile Intercity și Regio (fostele Intercity-uri şi Personale), tariful la trenurile InterRegio este cuprins între tariful fostelor trenuri Accelerat şi Rapid.

Biletele pentru trenurile prevăzute în planul de mers 2011/2012 se vor putea achiziţiona numai începând cu data de 9 decembrie 2011 de la ghişeele de emitere din staţii şi agenţii de voiaj şi la aparatele automate de vânzare amplasate în staţii, dar în 9 decembrie numai pentru trenurile cu plecare în data de 11 decembrie 2011 şi în data de 10 decembrie pentru trenurile cu plecare în data de 11 şi 12 decembrie.