Acest filmuleţ despre Coronavirus a devenit viral. Mesajul te va emoţiona până la lacrimi: „Nu suntem bine”

Pe rețele de socializare, dar și pe Youtube, a circulat un filmuleţ emoţionant care a devenit viral în doar câteva zile.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 15:38
Acest filmuleţ despre Coronavirus a devenit viral. Mesajul te va emoţiona până la lacrimi: „Nu suntem bine”

Darinka Montico, un fotograf și artist vizual de excepție, a pornit o campanie sub semnul #Ascultă. Tânăra atenționează asupra tuturor efectelor nocive pe care omenirea le-a adus plenetei, haosului creat de miliardele de oameni care sufocă zilnic pământul, poluarea, sau dezastrele naturale.

„Opriți-va. Simplu. Stop. Nu va mișcați! Aceasta nu mai este o cerere. Este o obligație. Sunt aici ca să vă ajut. Acest roller coaster supersonic a ajuns la capătul șinelor. Gata cu avioanele, trenurile, școlile, cu centrele comerciale și cu întâlnirile. 

Am întrerupt freneticul vârtej de iluzii și legături care v-au împiedicat să ridicați ochii către cer… Să priviți stelele, să ascultați marea, să va lăsăți legănați de ciripitul păsărilor. Să va rostogoliti pe o pajiște, să culegeți un măr dintr-un copac. Să suradeti unui animal într-o pădure.”

Vezi întregul videoclip mai jos (disponibil cu traducere în limba română):

Descoperire uriaşă a oamenilor de ştiinţă. Coronavirusul nu suferă mutaţii rapide

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă, coronavirusul nu suferă mutaţii rapide, aşa cum se întâmplă în cazul virusurilor gripale. Prin urmare, vaccinul ne-ar putea proteja ani de zile.

Deși sunt studii care susțin contrariul, o nouă cercetare confirmă faptul că noul coronavirus nu are mutații semnificative, iar relativa stabilitate a virusului înseamnă că acesta nu va deveni mai mult sau mai puțin periculos pe măsură ce se răspândește.

Citeşte şi Un interlop din Buzău sfidează interdicţiile: „Nu poate poliţia să-l oprească pe Bombardierul!” VIDEO

Peter Thielen, un expert în genetică moleculară de la Universitatea Johns Hopkins, a dezvăluit pentru Washington Post că în acest moment experții analizează în detaliu peste 1000 de probe diferite de virus. În urma cercetărilor s-a decoperit că există doar aproximativ patru până la 10 diferențe genetice între tulpinile care au infectat oamenii din Statele Unite și virusul original care s-a răspândit în Wuhan.

Acesta este un număr relativ mic de mutații pentru că virusul a trecut printr-un număr mare de oameni „, a spus Thielen. „În acest moment, rata de mutație a virusului ar sugera că vaccinul dezvoltat pentru SARS-CoV-2 ar putea fi unul singur mai degrabă decât unul nou în fiecare an, cum este cel antigripal„, a mai precizat omul de știință, potrivit stirileprotv.ro.

Vaccinul anticoronavirus ar fi mai degrabă ca vaccinurile împotriva rujeolei sau a varicelei – a mai precizat Thielen, ceva care probabil ar conferi imunitate pentru o lungă perioadă de timp.

Alți doi virologi, Stanley Perlman de la Universitatea din Iowa și Benjamin Neuman de la Texas A&M University din Texarkana, au declarat pentru Washington Post că virusul pare relativ stabil.

Virusul nu a suferit mutații într-o măsură semnificativă„, a spus Perlman.