Acesta este cel mai nesănătos aliment din lume. Românii îl consumă aproape zilnic

Uleiul de palmier este cel mai nesănătos aliment din lume, potrivit BBC. Acesta este consumat zilnic de majoritatea românilor. Este prezent în pâine, ciocolată, pizza, inclusiv în produsele cosmetice.

30 aug. 2021, 09:21
Acesta este cel mai nesănătos aliment din lume. Românii îl consumă aproape zilnic
Acesta este cel mai nesănătos aliment din lume. Românii îl consumă aproape zilnic

Acesta este cel mai nesănătos aliment din lume. Este vorba despre uleiul de palmier. Se regăseşte în alimente precum pâinea, ciocolata, supa sau pizza.

Acesta este cel mai nesănătos aliment din lume

Citeşte şi Alimentaţia românilor, multă şi nesănătoasă. Greşelile identificate de un nutriţionist: „E o boală de-a noastră să mâncăm pâine la orice”

Potrivit BBC care citează Business Magazin, modul în care este produs uleiul de palmier afectează oamenii, aerul pe care îl respirăm şi vieţuitoarele sălbatice. Acesta este folosit în compoziţia mai multor alimente, uneori în cantităţi mari, dar şi în fabricarea produselor cosmetice.

Timp de mai mulţi ani, acesta a apărut pe etichetele produselor sub diferite nume. O directivă din 2014 a Uniunii Europene a forţat producătorii să menţioneze produsele în care acesta este folosit, dar această regulă nu a inclus şi industria produselor cosmetice, aşa că aproape nimeni nu realizează că acesta e prezent într-o gamă variată de produse de îngrijire şi înfrumuseţare, de la şampon la ruj.

Uleiul de palmier este atât de populat datorită calităţilor sale. Nu conţine grăsimi trans, are un punct de topire foarte ridicat şi are costuri mici de producţie, potrivit AlephNews.

Pericolul constă în faptul că pentru fabricarea uleiului se defrişează o specie de palmier care creşte în pădurile tropicale. Astfel, pe lângă vânătoare, defrişările cauzate de producţia de ulei de palmier au condus la punerea pe lista de specii pe cale de dispariţie a unor animale precum specia „bornean orangutan”.

Citeşte şi Efectele alarmante ale mâncărurilor de tip fast-food asupra copiilor. Avertismentul unui cunoscut medic român