Acesta este cel mai scump lichid din lume. Un litru costă peste 10 milioane de dolari, iar o singură picătură ajută la tratarea celor mai severe boli!

Se pare că un anumit lichid a spart toate topurile în ceea ce priveşte preţul mare pe care acesta îl are. Numai un listru costă nu mai puţin de de 10.302.700 de dolari

04 iun. 2021, 13:25
Acesta este cel mai scump lichid din lume. Un litru costă peste 10 milioane de dolari, iar o singură picătură ajută la tratarea celor mai severe boli!

Acesta este cel mai scump lichid din lume. Aici nu este vorba de aurul topit, sau vreo băutură veche şi rară. Nu este vorba nici despre Chanel no. 5, chiar dacă parfumul franţuzesc este printre cele mai scumpe lichide ale lumii.

Acesta este cel mai scump lichid din lume. Un litru costă peste 10 milioane de dolari

În topul celor mai scumpre lichide de pe Terra se află sângele uman (400 de dolari pe litru), mercurul (900 de dolari pe litru), insulina (3.900 de dolari pe litru), faimosul drog al hipioţilor, LSD (32.500 de dolari pe litru) şi veninul şarpelui King Cobra (40.400 de dolari pe litru).

Scorpionul Leiurus quinquestriatus sau Scorpionul galben palestinian este unul dintre cele mai periculoase animale din lume, iar veninul său a devenit cel mai scump lichid al planetei. Cu un preţ de 10,302,700 de dolari pentru un singur litru, lichidul nu este, desigur, la îndemâna oricui.

Pentru a umple un recipient de un galon – sau 3,8 litri – cu acest venin, un scorpion trebuie sa fie muls de 2,64 milioane de ori. Iar procedeul nu este lipsit de pericol. Cei drept, o singură înţepătură a scorpionului galben palestinian nu este fatală pentru un om sănătos, dar provoacă dureri destul de mari. De aceea este şi atât de scump. Chiar şi pentru o cantitate mai mică decât o granulă de zahăr trebuie să plăteşti 130 de dolari.

“Aş zice că este lejer de 100 de ori mai dureroasă decât o înţepătură de albină, dar pentru că durerea e o experienţă subiectivă şi emoţională, e dificil să o cuantifici. Dar clar că îţi strică ziua,” a spus pentru publicaţia Business Insider Steve Trim, fondatorul Venomtech şi una dintre puţinele persoane curajoase care face acest lucru.

Pe de altă parte, este un risc care merită. O singură picătură de venin conţine o mulţime de substanţe care ajută în tratarea unor boli severe sau în descoperirea unor noi medicamente. Clorotoxina, de exemplu, are mărimea ideală pentru a se lega de celulele canceroase din creier şi din coloana vertebrală, ceea ce ajuta la identificarea mărimii şi locaţiei tumorilor. Kaliotoxina din veninul de scorpion galben ar putea influenţa vindecarea bolilor de oase. Scorpina, altă substanţă provenită din venin de scorpion, a ajutat la vindecarea malariei la tânţari.

Citeşte continuarea aici.

Citeşte şi: Șarpe veninos, găsit de doi tineri într-o pungă de salată cumpărată de la supermarket