Aceste fructe au efect antiaging. Consumă-le cu încredere!

Pe măsură ce avansezi în vârstă, pielea îşi pierde elasticitatea și așa apar ridurile, liniile fine, petele. Din fericire, poți să întârzii cât mai mult acest proces printr-o dietă bogată în fructe cu proprietăți antiîmbătrânire.

RomaniaTV.net
05 dec. 2016, 13:54
Aceste fructe au efect antiaging. Consumă-le cu încredere!

Merișoare

Aceste fructe roșii au numeroase beneficii pentru sănătate și pentru frumusețe. Merișoarele sunt bogate în carotenoide și antocianine, substanțe care sunt foarte apreciate pentru proprietățile lor în lupta contra radicalilor liberi. Aceștia favorizează îmbătrânirea pielii. Printre cele mai remarcabile proprietăți ale merișoarelor se numără: menținerea bunei funcționări a creierului, consolidarea memoriei, prevenirea și tratarea infecțiilor tractului urinar, menținerea pielii tânără și fermă, prin stimularea colagenului.

Papaya

Acest fruct exotic are un efect de alcalinizare asupra organismului, motiv pentru care combate aciditatea care declanșează anumite boli și îmbătrânirea corpului. Ajută în caz de constipație, îmbunătățește și previne eczemele, întărește sistemul imunitar.

Mai mult decât atât, papaya este un aliment indispensabil pentru toate tipurile de tulburări gastrice, cum sunt ulcerele, colita, gastroenteritele, colon iritabil.

Citeşte şi  Nu combina niciodată aceste fructe! Pot provoca moartea copiilor

Struguri

Am tot auzit vorbindu-se despre proprietățile antiîmbătrânire ale vinului, dar adevărul este că, aceste substanțe se găsesc în struguri, fără a fi nevoie să consumi alcool. Cel mai important component este resveratrolul, care ajută la combaterea îmbătrânirii celulare și previne, de asemenea, bolile metabolice, inflamatorii și cardiovasculare. În acest scop, bea un suc de fructe de struguri proaspăt, inclusiv cu pieliță și sâmburi.

Avocado

Bogat în proteine și grăsimi sănătoase, avocado poate fi consumat ca atare ori folosit în măști care hranesc pielea și corpul. Datorită conținutului său ridicat de vitamina E, el previne apariția ridurilor. În plus, combate retenția de lichide și ține la distanță bolile cardiovasculare.

Redu colesterolul cu aceste smoothie-uri de avocado