Aceste gânduri îţi sabotează dieta

Știai că se cheltuiesc anual sume foarte mari pe așa-numitele alimente și ceaiuri dietetice? Această industrie este omniprezentă și mulți îi cad pradă, pentru că le este imposibil să facă față mesajelor constante de genul „ești gras și ai nevoie de ajutor“. Specialiștii spun însă că schimbarea stă doar în atitudinea pozitivă și voința noastră.

22 iun. 2016, 12:02
Aceste gânduri îţi sabotează dieta

„Știu ce trebuie să mănânc, dar nu fac asta”
Mulți oameni spun că știu mai multe despre nutriție chiar decât un specialist pe nutriție sau că ei știu ce să facă, dar că pur și simplu nu o fac. Ei bine, specialiștii spun că lucrurile nu stau chiar așa! Cine știe cu adevărat cum să mănânce, ce să mănânce și când să mănânce? De fapt, această acțiune de a ne hrăni cuprinde mintea, trupul și spiritul. Nimic din această lume nu lucrează singur; fiecare atom mic îi afectează pe ceilalți.

„Într-o zi bună mănănc fructe și legume, iar într-una proastă consum multe dulciuri”
Când au devenit alimentele o judecată de valoare? De ce ceea ce mâncăm determină dacă vom avea o zi bună sau una proastă? Specialiștii spune că această concepție este complet greșită și că sabotează toate eforturile pentru a reseta ceasul organismului, adică mintea, corpul și spiritul. Nu te mai judeca punându-ți etichete! La fel cum nu există copii buni sau răi, ci doar unii care se poartă urât uneori, și produsele alimentare ar trebui să fie identificate în mod corect. Hrana este hrană. Un măr este un măr și o prăjitură este o prăjitură.

„O invidiez pe fata asta slabă. Ea poate mânca orice și eu doar mă uit la mâncare și simt cum iau în greutate”
Cine nu a spus sau nu a mai auzit asta înainte? Arătatul cu degetul, vina, gelozia, concurența și mâhnirea că-ți este din nou foame – toate nu fac decât să te demoralizeze. Ai auzit de mișcarea de autoîngrijire și de autocompasiune? Această abordare psihologică și comportamentală te poate ajuta. De aceea, schimbă-ți atitudinea și zâmbește mai mult. Ori de câte ori un gând negativ nu-și dă pace, găsește o cale de a-l alunga și de a rămâne pozitivă.
Slăbește 5 kg în 3 zile cu dieta militară!


loading...