Aceste plante au efect toxic asupra organismului

Sunt anumite plante care deși aduc beneficii sănătății, administrate incorect pot face mai mult rău decât bine. Mai precis, pot da reacții toxice, cu consecințe grave asupra corpului.

RomaniaTV.net
25 nov. 2016, 14:20
Aceste plante au efect toxic asupra organismului

În medicina naturistă sunt plante care dețin substanțe active cu acțiune pozitivă asupra organismului, dacă sunt utilizate în rețete de medicamente. De aceea, având efect așa de puternic, e mai bine să fie administrate după schemele prescrise de medic și nu după ureche.

Spre exemplu, macul se află pe lista cu plante deosebit de periculoase, așa că, dacă este consumat în cadrul unui tratament, este obligatoriu să se respecte indicațiile de la medic, ca să nu fie dăunător.

Ricinul poate fi dăunător

Uleiul de ricin, binecunoscut mai ales în tratamente pentru piele și în combaterea constipației, este deosebit de benefic. Însă seminţele acestei plante sunt otrăvitoare. Conţin ricină, un compus care poate produce probleme la nivelul ficatului și se poate ajunge până la deces.

Citeşte şi  Plante şi soluţii naturale care au efect anticancer

Spânzul dă vărsături

Deși este adesea utilizat în tratarea afecţiunilor cardiace, dacă nu sunt respectate dozele stabilite de medic, spânzul poate declanșa greaţă, vărsături, colici şi convulsii.

Pelinul în exces dă halucinații

Această plantă poate trata lipsa poftei de mâncare și combate constipația, însă nu este indicat să se consume mai mult de o cană de infuzie de pelin, preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă.

Depășirea dozei poate să însemne halucinații și covulsii, care sunt provocate de uleiul esențial puternic din pelin. Mai mult, tratamentul cu pelin nu trebuie să țină mai mult de 3 zile, iar gravidele nu trebuie să consume preparate pe bază de pelin.

Iată cum poți elimina stresul în doar 5 minute!