Acestea sunt cele mai importante PRINCIPII ale comunităţii LGBT

Ziua de vineri, 26 iunie 2015, a marcat un eveniment important pentru comunitatea gay din lume. Este vorba de o decizie istorică ce a fost luată peste Ocean: căsătoria între persoanele de acelaşi sex a fost legalizată în toate cele 50 de state americane.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 11:43
Acestea sunt cele mai importante PRINCIPII ale comunităţii LGBT

Cuplurile gay din Statele Unite ale Americii au dreptul constituţional să se căsătorească în toate cele 50 de state, a stabilit Curtea Supremă vinerea trecută, într-o hotărâre istorică.

Pe fondul acestor evenimente, ne-am gândit să îţi prezentăm cele mai importante lecţii de viaţă pe care ţi le împărtăşesc femeile şi personalităţile care au făcut istorie pe segmentul LGBT (n.r. abreviere care provine de la termenii „lesbian”, „gay”, „bisexual”, „transgender”).

De ce bărbaţii gay pot „agăţa” mai multe femei decât heterosexualii

Pentru a coincide cu acest eveniment istoric, îţi prezentăm lecţiile de viaţă pe care aceste femei curajoase le-au învăţat de-a lungul timpului şi profesiilor sau carierelor lor, lecţii care te vor motiva şi te vor inspira, cu siguranţă, şi pe tine.

1. FII ONESTĂ

Billie Jean King, campioană la tenis şi activistă care luptă pentru drepturile persoanelor gay, descrie modul în care le-a spus reprezentanţilor din compania de PR care se ocupa de ea că îşi doreşte să ţină o conferinţă de presă pentru a discuta despre sexualitatea ei.

„Ei mi-au spus: ‘Nu poţi face asta – nimeni nu a făcut vreodată’,” povesteşte Billie Jean King.

„Iar eu am spus: ‘Nu mă interesează ce au făcut oamenii înaintea mea, eu vă spun vouă că trebuie să spun adevărul’.”

Huffington Post: Ştiţi ce spune Iisus despre homosexuali? O să fiţi surprinşi

2. FII TU ÎNSĂŢI

Ellen Degeneres (foto sus), comediană şi gazda unui show TV extrem de popular, spune că ea a găsit adevărata fericire atunci când a început să arate lumii adevărata sa faţă.

„Eu eram cu adevărat o persoană de succes, dar pur şi simplu jucam un rol, încercam să le fac tuturor celorlalţi pe plac, deoarece Doamne fereşte să fi aflat ei cine sunt eu cu adevărat. Dar mi-am spus ceva de genul ‘de ce îmi este ruşine de cine sunt eu?’

Aşa că am decis că voi ieşi în public (n.r. – recunoaşterea orientării sale), iar asta a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată”, spune Ellen Degeneres.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.