Aceşti bucureşteni au parte de parcare gratuită. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi pentru ce zonă este valabilă oferta!

Vin veşti bune pentru şoferii din Capitală. Parcarea de tip park and ride de la Străulești devine gratuită pentru călătorii care au un abonament Metrorex.

28 mai 2021, 19:01
Aceşti bucureşteni au parte de parcare gratuită. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi pentru ce zonă este valabilă oferta!

Aceşti bucureşteni au parte de parcare gratuită.  Cei care nu vor să intre cu mașinile în blocajele din București își pot lăsa acolo mașinile între orele 6.00 – 23.00.

Aceşti bucureşteni au parte de parcare gratuită. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi pentru ce zonă este valabilă oferta!

Metrorex anunță că, din 1 iunie, parcarea de tip park and ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită pentru călătorii care au un abonament Metrorex valabil, inclusiv de o zi, şi doresc să parcheze mașina acolo.

Facilitatea vine în sprijinul șoferilor care doresc să călătorească prin București cu metroul.

Gratuitatea oferită deținătorilor de abonamente pentru locul de parcare se aplică zilnic, în intervalul 6.00–23.00.

În cazul depășirii orei 23.00, se aplică tariful normal de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare.

Terminalul Multimodal Străulești a fost dat în folosință în noiembrie 2018 și oferă publicului călător multiple facilități, precum: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride, săli de așteptare și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou Străulești.

O nouă linie de metrou va fi construită în Bucureşti în următorii ani. Este vorba despre o linie care va lega Gara de Nord de Gara Progresu, promit autorităţile. Studiul de fezabilitate pentru construcţia liniei 4 de metrou Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, va fi discutat, joi, într-o şedinţă a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA). Potrivit MLPDA, construcţia ar urma să fie finalizată în 5 ani.

Linia de metrou M4, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul, va avea un traseu de 11,94 km, cu 13 stații + 1 existentă (Stația Gara de Nord) și un depou (Depoul Progresul), a anunţat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Tot în cadrul proiectului vor fi și achiziționate 15 trenuri, astfel încât capacitatea de transport să poată deservi 50.000 călători/h și sens.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 8.549.423.837,84 lei, iar durata de execuție este de 60 de luni.

Obiectivul va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Citeşte şi: Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Metrorex anunţă verificări