Achiziţii de 1,5 milioane de euro pentru rechizite şi separatoare de plexiglas la sectorul 5

Primăria Sectorului 5 a cumpărat, prin achiziţie directă, rechizite pentru elevii sectorului de ciclu primar, gimnazial și liceal în valoare de peste 500 mii de euro, iar după doar câteva zile, pe 16 septembrie, tot prin atribuire directă, a cheltuit peste 554 mii de euro pentru panouri separatoare din plexigas transparent, informează Buletin.de.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 13:02
Achiziţii de 1,5 milioane de euro pentru rechizite şi separatoare de plexiglas la sectorul 5

În România, conform legii, orice achiziție mai mare 30.000 de euro și mai mare de 100.000 de euro în cazul construcțiilor trebuie să fie făcută prin licitație. 

În 10 septembrie, Primăria Sector 5 a cumpărat rechizite pentru elevii sectorului de peste 500 mii de euro, fără licitație. Primăria condusă de Daniel Florea a împărțit achiziția în 95 de contracte pentru a putea să vireze toți banii în contul firmei Idea Papel Distribution S.R.L.

Toate cele 95 de contracte au fost atribuite într-o singură zi, mai specific în decurs de doar doar câteva ore.

Firma Idea Papel Distribution S.R.L. a fost înființată în anul 2020 și singurul angajat este și administratorul firmei, Marin Vidrașcu, care este și directorul executiv al editurii Litera.

Sursa citată informează că a încercat să îl contacteze pe Vidraşcu, însă numărul de telefon de pe platforma SICAP nu funcționează momentan.

Primăria Sector 5 a cumpărat, pe 16 septembrie, tot fără licitație, panouri separatoare din plexigas transparent pentru școlile din sector. De această dată, două firme au primit această achiziție de peste 554 mii de euro.

Sumele au fost împățite aproximativ egal între cele 2 firme, una dintre ele primind 18 contracte, iar cealaltă 11.

Firma Promo Troops S.R.L a primit într-o singură zi, pe 16 septembrie, 11 contracte în valoare de aproape 260 de mii de euro de la Primăria condusă de Daniel Florea pentru confecționarea și instalarea de panouri separatoare de plexiglas transparent.

Buletin.de l-a contactat pe Dan Marin Cristian, administratorul firmei Promo Troops S.R.L. pentru a afla cum de firma lui a primit aceste contracte, iar acesta a spus că primăria le-a cerut o ofertă, iar pe urmă s-a corectat și a spus că au avut și o recomandare.

Reporter: Documentez un material despre achizițiile făcute de Primăria Sector 5 și am văzut că firma dumneavoastră a încasat 250 mii de euro de la Primăria Sector 5.

Dan Marin: Nu am încasat banii ăștia, deocamndată. E un contract în derulare.

R: Pe platforma e-licitatie.ro apare că aveți 11 contracte obținute prin atribuire directă în valoare de 250 mii de euro.

D.M.: Da, corect, dar nu s-au încasat banii.

R: De ce s-a împărțit achiziția în 11 contracte și nu s-a făcut prin licitație?

D.M.: Asta nu mă întrebați pe nime că nu știu.

R: Și cum de a primit firma dumneavoastră aceste contracte?

D:M.: Ni s-a cerut o ofertă, am pus o ofertă și asta a fost.

R: Deci, Primăria Sector 5 a cerut o ofertă?

D.M.: Noi aveam pe site pus și s-a cerut o ofertă și am dat o ofertă.

R: Vă mulțumesc, atât voiam să știu.

D.M.: Am înțeles că au luat o recomandare de la un alt client de-al nostru

R: Deci a existat și o recomandare?

D.M.: Eu așa am înțeles, nu știu.

Firma YYA INSTAL SERV LOGISTIC S.R.L. a primit în aceeași zi 18 contracte în valoare de peste 294 mii de euro de la Primăria Sectorului 5 pentru achiziționarea de panouri separatoare din plexigas transparent.

Contactat de aceeaşi sursă, patronul firmei YYA INSTAL SERV LOGISTIC S.R.L., Damian Nicu, nu a dorit să discute nimic legat de acest subiect.

Reporter: V-am sunat să discutăm despre achizițiile făcute de Primăria Sector 5 cu firma dumneavoastră. Am văzut pe e licitații că ați încheiat 18 contracte în 16 septembrie cu Primăria Sector 5.

Damian Nicu: Așa și? De unde aveți numărul în primul rând?

R: Am numărul de pe platforma e-licitatie.ro, apare la contact și doresc să vă întreb dacă ați încasat banii de la primărie?

D.N.: Da, dar nu văd care-i promlema dumneavoastră dacă am încasat sau n-am încasat.

R: Cum de ați primit dumneavoastră aceste achiziții?

D.N.: A fost licitație, a fost ofertare.

R: Nu a fost licitație, ci au fost atribuite direct. S-au dat 18 contracte pentru ca firma dumneavoastră să primească 294 mii de euro, care în mod normal ar fi trebuit să fie atribuiți prin licitație.

D.N.: Da, bine. Vorbim altă dată.

R: Dar nu mi-ați răspuns la întrebare.

D.N.: Nu am ce să vă răspund. Nu văd de ce trebuie să vă răspund.

Citeşte şi: Masca de protecţie devine OBLIGATORIE în apropierea şcolilor. Distanţa a fost MICŞORATĂ. Anunţul Prefectului Capitalei