Achiziţiile românilor, în ultimii doi ani: 800 de autoturisme de lux VIDEO

Criza n-a golit buzunarele tuturor românilor. Unora le-au rămas suficienţi bani pentru a-şi permite maşini dintre cele mai scumpe. În ultimii doi ani, românii au achiziţionat peste 800 de autoturisme ale brandurilor de lux.

RomaniaTV.net
18 aug. 2012, 06:42
Achiziţiile românilor, în ultimii doi ani: 800 de autoturisme de lux VIDEO

Specialiştii spun că valoarea automobilelor de lux vândute de la începutul anului depăşea în luna mai 6 milioane de euro. Ferrari a fost detronat, iar topul bolizilor de fiţe este acum dominat de Porsche.

Doar în ultimii doi ani au fost înmatriculate nu mai puţin de 518 maşini. 39 dintre acestea pot fi văzute chiar pe străzile Capitalei. În funcţie de dotări, preţul unei Porsche poate ajunge şi până la 200.000 euro.

Românii au cumpărat şi 142 de maşini din marca Jaguar, 23 de maşini Bentley şi 20 de Maserati.

Mărcile Aston Martin şi Rolls Royce rămân şi ele preferatele românilor. S-au cumpărat câte 6 maşini din fiecare marcă, deşi sunt printre cele mai scumpe. Spre exemplu, preţul unui Rolls Royce Phantom poate ajunge cu uşurinţă la 600.000 de euro.

În anii comunismului, puţinii români care îşi permiteau o maşină erau nevoiţi să stea la coadă, pe liste. De asemenea, combustibilul era luat pe cartelă, iar şoferii stăteau cu orele în staţiile peco.

Astăzi, maşina a devenit mai mult etalon social decât o necesitate. Un lux care însă sufocă drumurile, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu 20 de ani.